ESCOLA ITINERANT

Podem forma 1.500 simpatitzants per fer proselitisme

1
Es llegeix en minuts
I. M. / MADRID

Podem ha detectat que hi ha un creixent grup de població que sent una connexió emocional amb el partit però que després no és capaç de concretar aquesta admiració en un discurs sostingut per arguments sòlids. Necessiten aprendre a comunicar el relat, conèixer les paraules adequades per expressar les idees força, saber quins autors poden citar, quins temes han d'eludir i com defensar-se dels atacs davant un interlocutor crític. Tot aquest temari ha estat impartit pels dirigents de Podem als 1.500 simpatitzants que han participat en les classes d'una escola itinerant que ha recorregut ciutats com Madrid, la Corunya, Alacant, Sevilla i Tarragona.

Es tracta de tallers específics en comunicació, economia, xarxes socials, imatge i organització, que s'han desenvolupat principalment els caps de setmana en aules universitàries. L'èxit, notable, ha animat el partit a reprendre els cursos quan s'acabi l'assemblea ciutadana al novembre.

Notícies relacionades

Un dels tallers que més curiositat han despertat és el de comunicació, terreny en què Podem ha aconseguit obrir una bretxa respecte a la resta de partits. En les classes, el responsable d'estratègia, Íñigo Errejón, i el coordinador de la campanya per a les eleccions europees, Jorge Lago, ofereixen als simpatitzants unes pinzellades bàsiques de la teoria del discurs, sustentada en la proposta metodològica de David Howarth. Ben aviat: un bon discurs polític es basa en la construcció d'antagonismes, cosa que permet inventar un enemic a qui culpar, i a més, crear la teva pròpia identitat col·lectiva en oposició a aquest adversari.

Després d'aprendre els principis bàsics de la teoria del discurs, els alumnes també reben classes més pràctiques que imparteix el cap de comunicació, Jesús Gil. Com elaborar una nota de premsa, com relacionar-se amb els periodistes, què no es pot respondre o com aconseguir vendre un tema de manera atractiva. És una informació senzilla però que resulta eficaç per a una gran part dels alumnes, que pertanyen als cercles de Podem i volen donar a conèixer les seves propostes als municipis en què operen.