JORNADA HISTÒRICA

Rajoy felicita Escòcia pel 'no' i per haver optat per l'estabilitat

El president del Govern considera que el resultat ha evitat greus conseqüències econòmiques i polítiques

Missatge de Mariano Rajoy valorant el resultat del referèndum d’Escòcia. / MONCLOA

1
Es llegeix en minuts

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha felicitat els ciutadans escocesos per haver rebutjat la independència del Regne Unit en el referèndum celebrat aquest dijous i que hagin optat, ha dit, per l'obertura, l'estabilitat i la seguretat que suposa seguir sent membre del seu país i de la Unió Europea.

En una declaració gravada aquest matí a la Moncloa, el president ha assegurat que "han evitat les greus conseqüències econòmiques, socials, institucionals i polítiques que hauria suposat la seva separació".

Rajoy destaca en el seu missatge, de només dos minuts de durada, que els escocesos han votat de manera pacífica i "amb escrupolós respecte a la legalitat del seu país". També subratlla l'èxit del projecte polític de la Unió Europea, que, segons la seva opinió, ha permès "superar les tragèdies de la nostra història" i permet afrontar amb èxit els reptes del futur. "Per poder triomfar en aquest afany necessitem a tothom. I per això estem molt contents que Escòcia segueixi amb nosaltres", ha emfatitzat el president.

Notícies relacionades

Els escocesos van rebutjar ahir la independència, en una consulta en què el 'no' va obtenir el suport del 55% dels votants davant el 45% del 'sí'. Aquest resultat suposa un alleujament per al Govern espanyol, que confia que aplaqui l'empenta dels independentistes catalans.

Al migdia, la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, també podrà abordar aquest assumpte en la tradicional roda de premsa que ofereix després del Consell de Ministres.

Temes:

Escòcia