Els embolics de la família

Tots els Pujol Ferrusola llevat de la filla petita s'han vist esquitxats per algun escàndol

D’esquerra a dreta, el Jordi, la Marta, el Josep, el Pere, l’Oriol, la Mireia i l’Oleguer, al domicili familiar el 1977.

D’esquerra a dreta, el Jordi, la Marta, el Josep, el Pere, l’Oriol, la Mireia i l’Oleguer, al domicili familiar el 1977. / EFE

1
Es llegeix en minuts
R. J. / Barcelona

El nom de Marta Ferrusola va centrar una intensa polèmica el 1994 quan es va saber que la seva empresa de jardineria, Hidroplant, d'acord amb la directiva del Barça i la constructora Ferrovial, havia estat la responsable de posar una nova gespa al Camp Nou que va convertir el terreny de joc en un camp de patates. Fins llavors, només alguns membres de la família de l'expresident

A mitjans dels 90, no obstant, la premsa ja començava a posar la lupa sobre els negocis de la figura emergent de Jordi Pujol Ferrusola, el primogènit. Anys després, va ser la policia qui es va posar rere la seva pista i van començar a aflorar tota mena d'assumptes tèrbols que han acabat amb la seva imputació per blanqueig de capitals i delicte fiscal.

Notícies relacionades

També aquells anys l'oposició va començar a criticar les adjudicacions a dit que va obtenir de la Generalitat la filla gran, la Marta, arquitecta. Després passaria el mateix amb el Josep i el Pere, un consultor en tecnologies de la informació i l'altre consultor mediambiental.

Més tard van arribar la imputació al cas ITV de l'Oriol, l'únic que ha estat polític, i l'obertura de diligències a l'Oleguer per les seves operacions immobiliàries. La filla petita, la Mireia, fisioterapeuta, queda fora de tota polèmica.