Duran avisa a Rajoy: "Si no es mou ja, tot rebentarà"

El líder d'Unió rebutja la ruptura de CiU i avisa el Govern central d'un "xoc de trens"

1
Es llegeix en minuts

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran Lleida, ha avisat Rajoy que "si no es mou ara, tot rebentarà" i li demana que "mogui fitxa" abans d'aquest estiu per evitar el "xoc de trens". Duran també ha subratllat avui que mai s'ha plantejat una ruptura de CiU i que seria un "error" concórrer per separat a unes eleccions catalanes, siguin plebiscitàries o no.

En la primera carta a la militància després que anunciés un període de reflexió sobre la seva continuïtat en la secretaria general de CiU i a la Comissió d'Exteriors del Congrés, Duran no ha revelat avui què farà finalment, i ha remarcat que ha de parlar amb CiU i amb el líder de CDC i president català, Artur Mas.

Duran ha afirmat que aquesta setmana li ha "tocat ser protagonista" i que uns han parlat "bé i altres, malament o molt malament", mentre que hi ha hagut persones que han anat a la "jugular", sense esmentar noms, però en tot cas ha desvinculat les seves reflexions sobre el seu futur de la consulta sobiranista, en què s'ha reafirmat.

Notícies relacionades

"Sí que vull que quedi clar que mai m'ha passat pel cap formalitzar una ruptura de la federació de CiU. Crec que seria un disbarat que anéssim separats a les pròximes eleccions municipals (...) i també crec que seria un error anar separats en les eleccions a Corts Generals. I encara més greu seria no trobar la manera d'anar junts al Parlament català amb plebiscitàries o sense", ha incidit Duran, que ha remarcat que una ruptura de la federació beneficiaria electoralment ERC.

Pel que fa a la relació amb el Govern, Duran adverteix que si el president de l'Executiu, Mariano Rajoy, "no mou fitxa abans de l'estiu" en el debat sobiranista català, el "xoc de trens no es podrà aturar" i "tot rebentarà".