Els empresaris avalen la consulta però recelen de la independència

Gairebé la meitat dels empresaris que han participat en una enquesta a la Trobada Empresarial al Pirineu temen els efectes d'una Catalunya sobirana

1
Es llegeix en minuts
AGUSTÍ SALA / La Seu d'Urgell

Gairebé la meitat dels empresaris que han participat en una enquesta organitzada per a la 25a Trobada Empresarial al Pirineu opinen que una Catalunya independent afectaria negativament el seu negoci. En concret, el 48% dels 110 que han respost la pregunta.

La veritat és que la qüestió va haver de passar per un intens procés de debat previ abans que es formulés. De fet, la pregunta és una mica enrevessada: "¿Creu que un possible estat sobirà català afectaria positivament la seva empresa?". El 48% han respost que no; el 43%, que sí; i el 9% restant, no sap, no contesta. 

En aquesta enquesta, realitzada a través de SMS als participants, el 71% dels qui l'han respost estan d'acord en la celebració de la consulta i el 25%, en contra. La resta, no sap, no contesta.

Notícies relacionades

En l'aspecte econòmic, el sentiment empresarial és molt optimista. Així, el 68% veu més facilitats d'accés al finançament, el 73% preveuen crear ocupació els pròxims sis mesos i el 87% auguren un augment de la seva facturació.

Un total de 700 persones s'han inscrit en aquestes jornades, presidides per Ramon Roca, que alhora és el principal executiu del grup Ros Roca. Durant el dia d'avui assisteixen a les trobades, que ha inaugurat el president Artur Mas, unes 400 persones, majoritàriament empresaris.