LA RENOVACIÓ SOCIALISTA

Patxi López es veu "més per ajudar que per competir" pel lideratge del PSOE

El líder dels socialistes bascos subratlla que hi pot haver aspirants "amb molt pes polític" i "gran projecció"

1
Es llegeix en minuts

El secretari general del PSEPatxi López, es veu "més per ajudar que per competir" en la renovació de la direcció del PSOE. Les seves paraules als passadissos del Parlament basc semblen indicar que no entrarà en la pugna per la secretaria general del partit, si bé ell no ha volgut aclarir si descarta optar a rellevar Alfredo Pérez Rubalcaba, que, l'endemà de la debacle socialista en les eleccions europeesva anunciar que deixa el càrrec al capdavant del partit.

Notícies relacionades

Al també 'exlehendakari' López, que no optarà a la reelecció com a líder dels socialistes bascos, li sembla "perfecte" que hi pugui haver uns quants candidats a succeir Rubalcaba, perquè això "vol dir que el partit està viu", ha subratllat, "i que hi ha gent que està disposada a estirar el carro en circumstàncies difícils". Sense mencionar noms concrets, entre els quals se sospesen els d'Eduardo MadinaSusana Díaz i Carme Chacón, s'ha referit a noms "amb molt pes polític" i "amb gran projecció".

Sobre la possibilitat suggerida per destacats dirigents i homes socialistes que els militants votin el nou líder en el congrés extraordinari del mes de juliol, condició que Madina ha posat per valorar presentar-se i que la direcció s'està plantejant, López ha recordat que el PSOE "té les seves normes i que abans de fer les coses així s'hauran de canviar". Com ja va apuntar aquest dimecres, la fórmula li sembla bé i, de fet, a Euskadi tenen previst escollir per aquesta via el nou líder perquè així ho recullen els estatuts.