EL DILEMA DEL SOCIALISME

Patxi López, a favor que els militants elegeixin el nou líder del PSOE

El líder del PSE ha apuntat que ha fet "algun suggeriment" al partit que "ha estat escoltat de moment"

Titlla de "referent" Susana Díaz i creu que podria compatibilitzar la presidència d'Andalusia amb el relleu de Rubalcaba

1
Es llegeix en minuts

El líder dels socialistes bascos, Patxi López, s'ha mostrat partidari aquest dimarts que, en el congrés extraordinari del PSOE del juliol, s'elegeixi el nou secretari general a través del vot directe dels militants. "M'agrada aquesta fórmula", ha dit sobre una opció que Eduardo Madina ja ha posat com a condició per valorar presentar-se a rellevar Eduardo Madina Alfredo Pérez Rubalcaba al capdavant del partit. López considera que aquesta fórmula no denigra la del vot dels delegats perquè "ja no existeixen aparells" en el partit.

"No em sembla una mala solució", ha subratllat l''exlehendakari', en una entrevista a la cadena Ser, sobre una possibilitat que també defensa Carme Chacón, que, com Madina, preferia primàries abans que el congrés. "De fet, a Euskadi volem fer-ho així", ha anotat. López, que aquest dilluns va anunciar que deixa el lideratge del PSE encara que no va aclarir si la decisió té a veure amb el fet d'optar a la secretaria general del PSOE, ha assenyalat que ha fet "algun suggeriment" al partit que "ha estat escoltat de moment".

Respecte a l'anunci de Madina, ha destacat que el seu company de partit és "un gran socialista, amb una enorme projecció", encara que ha precisat que no ha dit que es presentarà, sinó que "ho valorarà".

Veu possible la bicefàlia

Notícies relacionades

Segons la seva opinió, el debat sobre si ha de ser primer el congrés o les primàries és "artificial" i no veu problema en la "bicefàlia" que una persona sigui secretària general i una altra candidata a president del Govern. En aquest sentit, ha al·ludit a l'època de Felipe González, en la qual considera que hi havia "gairebé una bicefàlia" amb Alfonso Guerra.

La dirigent andalusa

Respecte a la presidenta andalusa, Susana Díaz, creu que podria compatibilitzar el seu lloc amb el lideratge del PSOE. "És un enorme referent en aquest moment", ha dit de la dirigent d'Andalusia, comunitat on els socialistes no solament no han baixat, sinó que han aconseguit millorar els seus resultats en les eleccions europees. "Ha fet el que s'ha de fer, unir el partit. Ha tornat la il·lusió a la militància, ha definit un projecte clar i ha guanyat unes eleccions, i a més amb molta empenta", ha ressaltat.