SEGONA DIVISIÓ

El VAR i Cabrera animen l’Espanyol

Els periquitos aconsegueixen un triomf polèmic davant l’Oviedo que els manté amb opcions d’ascens directe.

El VAR i Cabrera animen l’Espanyol
2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Acostumat a patir arbitratges controvertits i desfavorables, l’Espanyol va viure ahir l’altra cara de la moneda. L’equip periquito, que sumava cinc empats consecutius i set taules en els últims vuit duels, va recuperar el camí de la victòria davant un Oviedo amargat pel VAR. Tres gols va marcar l’equip asturià a Cornellà, però només un va pujar al marcador (2-1). Els blanc-i-blaus es van assegurar el play-off i continuen somiant un ascens directe que queda a quatre punts amb dues cites pendents.

Jugar un dilluns sempre atorga un avantatge que es pot transformar en inconvenient a l’afegir més pressió. Els periquitos coneixien els resultats de tots els seus rivals. Per davant, la jornada no havia ofert alegries, ja que el Leganés i l’Eibar van guanyar, mentre que el Valladolid va empatar a Alcorcón. Per darrere, va ser millor. Ni l’Sporting, ni l’Elx, ni el Llevant, ni el Ferrol ni el Burgos van aconseguir guanyar. El play-off estava salvaguardat, tot i que faltava fer un pas endavant per continuar aspirant a l’ascens directe. L’Espanyol ho va aconseguir, però li va costar molt. Va anar de menys a més fins a lligar una victòria per a l’esperança.

Sense Gragera, Jofre, Pol Lozano i Melamed, Manolo González va apostar per un onze amb Keidi Bare, Antoniu Roca i Pere Milla com a novetats destacades. L’inici no va poder ser més agitat per a un Espanyol que va encaixar un gol en el primer minut que va ser anul·lat per fora de joc de Masca. La letargia va continuar i Joan García va evitar el desastre amb una gran parada.

El guant de Cazorla

Cada acció a pilota aturada era un drama fins que el domini asturià es va confirmar amb un cop de cap de Luengo en un córner picat per Cazorla. Als seus 39 anys, continua sent un luxe veure l’exinternacional. L’asturià té un guant etern a les dues botes, l’esquerra i la dreta. Una meravella.

Notícies relacionades

Una trepitjada innecessària de Colombatto a Keidi Bare va ser detectada pel VAR i Braithwaite va posar les taules abans d’un nou sobresalt. Dani Calvo va marcar en un altre córner, però la tecnologia va donar un cop de mà als periquitos a l’anul·lar el gol per un altre fora de joc, aquesta vegada de manera molt més qüestionable.

El resultat va ser el millor per a l’Espanyol en un primer temps deficient. L’equip periquito només podia millorar i ho va fer. Els locals van demostrar a la fi la seva fam. El premi va arribar amb un cop de cap de Cabrera que va resultar definitiu gràcies a una intervenció salvadora de Joan García amb la cara.

Temes:

Burgos Espanyol