Club d’estil

Les desfilades creuer de Louis Vuitton

Barcelona acollirà dijous la primera desfilada a Espanya de Louis Vuitton. El parc Güell serà l’escenari on es revelarà la col·lecció Creuer 2025 de la firma de luxe francesa. Una decisió gens casual, ja que la ‘maison’ és la principal patrocinadora de la 37a Copa Amèrica de vela.

Les desfilades creuer de Louis Vuitton
3
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Des del 2014, la firma de l’icònic monograma en bolsos i baguls, convida cada any estilistes, compradors i influencers de moda a un racó paradisíac del planeta per revelar-los l’últim en moda per viatjar i disfrutar de les vacances. Ja que en això consisteixen aquests xous fora del calendari tradicional de les passarel·les.

Les desfilades creuer de Louis Vuitton /

De nou el dissenyador Nicolas Ghesquière, director creatiu de la línia de dona de LV des del 2013, mostrarà les seves peces ideals per al temps de l’evasió i l’esbarjo. Seleccionem cinc dels nou llocs de somni vistats fins ara, amb les respectives col·leccions presentades, abans de conèixer una desfilada que, sens dubte, farà història a Barcelona:

Les desfilades creuer de Louis Vuitton /

epc

PALM SPRINGS.

Les desfilades creuer de Louis Vuitton /

Ghesquière va quedar enamorat de la propietat del famós còmic Bob Hope i la seva dona, Dolores, que havia dissenyat el 1973 l’arquitecte John Lautner a Palm Springs (Califòrnia), bressol de l’arquitectura modernista dels EUA. És un "símbol del somni americà". Situada al cim de Southridge, mirant a la vall de Coachella, la casa emula un volcà: tres arcs com a visera, sostre ondulant i un forat en el centre on s’obre un pati.

Les desfilades creuer de Louis Vuitton /

Les peces d’aquella col·lecció fugien de l’ornamentació a canvi d’una obsessió per la geometria i la funcionalitat (com la casa que va acollir aquella desfilada). Roba per a una noia de la praderia del desert o una exploradora espacial. Cremalleres grans, colls tipus vestit de la NASA i jaquetes embuatades amb siluetes fluides amb contrastos en cuir tallat amb làser i estampats brillants.

Les desfilades creuer de Louis Vuitton /

Niterói.

El Museu d’Art Contemporani de Niterói, a l’estat de Rio de Janeiro, un dels edificis més emblemàtics del Brasil, dissenyat per Oscar Niemeyer, va acollir la serpentejant desfilada de la col·lecció Creuer 2017 de la firma. L’icònic edifici, que sembla un plat volador aterrat a la punta del turó sobre la badia de Guanabara, davant de Rio, es va inaugurar el 1996.

Colors intensos, talls estratègics i barreja de textures van ser els pilars d’una de les col·leccions més celebrades de Ghesquière. D’alt esperit esportiu, dels setanta i psicodèlic, la desfilada va tenir a primera fila les actrius Zendaya, Alicia Vikander i Catherine Deneuve, i models com Alessandra Ambrosio.

KYOTO.

Fins al Japó se’n van anar els fashion victims per delectar-se amb la següent desfilada creuer, aquesta vegada al paisatge muntanyós i boscós a les portes del Museu Miho (paradís a la Terra), dissenyat per l’arquitecte nord-americà nascut a la Xina Ieoh Ming Pei, autor de gratacels, museus i grans complexos comercials, i de la famosa piràmide d’acer i vidre que dona accés al Museu del Louvre a París.

Fusió perfecta Orient i Occident. Així podria resumir-se aquella col·lecció de 55 looks, d’alt voltatge avantguardista, però amb un considerable esforç per remarcar el valor de la cultura i la tradició artesanal. Les models, maquillades com geishes, van lluir peces que avui són ja fetitxes de la marca, com els jerseis d’esperit Hokusaki –l’autor de la sèrie La gran onada de Kanagawa-, amb tires de cuir i cinturons faixí, i els bolsos decorats amb màscares Kabuki.

SAINT-PAUL DEVENCE.

Fundada per Marguerite i Aimé Maeght, la Fundació Maeght, en aquest poble de la Costa Blava, és una utopia artística que mostra una de les col·leccions europees d’escultura, pintura, dibuixos i obres gràfiques més excepcionals del segle XX. Té un exquisit jardí envoltat d’escultures de Joan Miró, Alexander Calder, Antoni Tàpies, Eduardo Chillida o Alberto Giacometti. "Un lloc amb esperit", segons el director creatiu.

En aquest cas, a més d’incloure una proposta infinita de bolsos, es van veure siluetes hipercontemporànies, però també referències als 60. I multicolors jaquetes de plomes amb minivestits de còctel.

ISOLA BELLA.

Notícies relacionades

Sobre les aigües del llac Maggiore, al nord d’Itàlia, s’alça aquesta joia del barroc italià: la geometria, les línies i formes del palazzo Borromeo i els seus jardins entaulen un diàleg incomparable amb les aigües cristal·lines que envolten aquesta petita illa, de 320 x 180 metres.

L’estètica barroca va predominar en els dissenys que també jugaven a combinar l’ordinari amb l’extraordinari. La majoria de siluetes s’inspiraven en animals mitològics i aquàtics, amb talls com escames, meduses i sirenes amb cames en lloc de cua.