Margallo cita l'ambaixador de Letònia per unes declaracions sobre Catalunya

El Govern central demanarà explicacions pel pronunciament del primer ministre letó a favor de reconèixer la independència catalana

El ministre recordarà dilluns al diplomàtic la normativa europea sobre entrada de nous membres i el marc constitucional espanyol

El primer ministre de Letònia, Valdis Dombrovskis, sobre el reconeixement d’una Catalunya independent: Si és un procés legítim, ¿per què no? / periodico

1
Es llegeix en minuts

El ministre d'Afers EstrangersJosé Manuel García-Margallo, ha convocat per dilluns que ve l'ambaixador de Letònia a Espanya per presentar una protesta formal del Govern espanyol per les declaracions del primer ministre letóValdis Dombrovskis, en què es pronuncia a favor de reconèixer la independència de Catalunya.

El ministre vol demanar explicacions per aquestes declaracions i els motius que l'han portat a formular-les, en una entrevista concedida a l'Agència Catalana de Notícies (ACN). Dombrovskis defensa que la Via Catalana és "un missatge molt poderós" i "cal fer-hi atenció".

Al ser preguntat sobre si Letònia reconeixeria una Catalunya independent, respon: "Si hi ha legitimitat en el procés diria, teòricament parlant, ¿per què no?".

Diàleg dins del marc constitucional

L'ambaixador letó a Espanya, Janis Eichmanis, anirà a la seu d'Exteriors per rebre, així mateix, la posició del Govern espanyol davant el desafiament sobiranista catalàMargallo va advocar ahir pel diàleg dins del marc constitucional després de la Diada, si bé va dir que li produeixen "preocupació i tristesa" aquests actes.

El cap de la diplomàcia espanyola aprofitarà per recordar al representant diplomàtic de Letònia (país membre de la UE) la normativa europea sobre l'entrada de nous estats en el bloc comunitari i el marc constitucional que hi ha a Espanya. 

Notícies relacionades

García-Margallo ja ha deixat clar en diverses ocasions que si Catalunya surt de la UE, hauria de tornar a negociar l'entrada en el club comunitari.

Dimecres passat, després de reconèixer que la mobilització de la Via Catalana va ser un "èxit", el ministre va demanar fer una "reflexió" sobre l'organització territorial, així com "convèncer" els catalans que volen la secessió que aquesta comunitat està més bé dins que fora d'Espanya.