AUDIÈNCIA NACIONAL

El jutge Ruz pregunta a l'Agència Tributària si els 19 imputats en el 'cas Gürtel' s'han beneficiat de l'amnistia fiscal

El magistrat de l'Audiència Nacional requereix les declaracions de la renda dels implicats des del 2003

El presumpte cap de la ’trama Gürtel’, Francisco Correa, el mes de setembre passat.

El presumpte cap de la ’trama Gürtel’, Francisco Correa, el mes de setembre passat. / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts
MARGARITA BATALLAS / Madrid

Eljutge de l'Audiència Nacional PabloRuz, que investiga el'cas Gürtel', ha requerit a l'Agència Tributària si els 19imputats en aquesta causa per delictes fiscals s'han acollit a la denominadaamnistia fiscal, entre ells Francisco Correa, el cap de la trama. Ruz també ha preguntat si dues empreses relacionades amb la trama s'han beneficiat de la mesura impulsada pel Govern.

A més de Correa, figuren a la llista del jutge el seu número dos, PabloCrespo, i els exdiputats regionals de la Comunitat de Madrid Alberto López Viejo i AlfonsoBosch, tots dos del PP, també sospitosos d'haver rebut pagaments de la trama. Així mateix, Ruz reclama informació sobre JesúsSepúlveda, exalcalde de Pozuelo i exmarit de l'actual ministra de Sanitat, AnaMato. El jutge l'hacitat per al pròxim dia 13, a petició del fiscal del cas.

La petició del magistrat de l'Audiència Nacional es produeix després que l'imputat Alfonso García Pozuelo (expropietari de Constructora Hispánica) hagi reconegut que es va acollir a la declaració tributària especial.

Des del 2003

Notícies relacionades

La dona de Correa, María del Carmen Rodríguez, figura a la llista juntament amb altres empresaris i expolítics del PP: Benjamín Martín Vasco; José Luis Ulibarri; Arturo González Panero; Guillermo Ortega; Ginés López Rodríguez; César Tomás Martín; José Galeote; Rosalía Iglesias; Jesús Merino; Fernando Martín; Elena Villaroya; Manuel Salinas i Amando Mayo.

L'escrit sol·licita que es requereixin a l'Agència Tributària les possibles declaracions tributàries especials d'aquestes persones o complementàries substitutives de les ja presentades en relació amb els impostos corresponents als exercicis 2003 i següents. Tot això "sense perjudici de la valoració juridicopenal que de tals eventuals actuacions tributàries procedeixi realitzar", afegeix.