L'INICI DE LA DESENA LEGISLATURA

Junqueras comunica a De Gispert que recolzarà la investidura de Mas

El líder republicà apel·la a la "discreció" per no concretar en quin punt estan les negociacions amb CiU

La presidenta del Parlament es reuneix amb els líders dels partits mentre es manté la incògnita del pacte

Oriol Junqueras i Núria de Gispert, al Parlament.

Oriol Junqueras i Núria de Gispert, al Parlament. / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
JOSE RICO / Barcelona

La presidenta delParlament,Núria de Gispert, ha rebut per boca del líder d'ERC,Oriol Junqueras, la confirmació queArtur Masté el camí clar per serreelegit president de la Generalitat, malgrat que es manté la incògnita sobre elpacte de governabilitat i la data de lainvestidura. El dirigent republicà ha obert aquest dimarts laronda de consultesde la presidenta amb els partits per proposar un candidat a president i ha reiterat la seva voluntat d'arribar a un acord ambCiU, si bé ha evitat donar pistes sobre la imminència d'aquest acord.

Notícies relacionades

Acabada la reunió, Junqueras ha apel·lat a la "discreció" per no concretar en quin punt estan les negociacions, després que el secretari general deCDC,Oriol Pujol, hagi insinuatla possibilitat que l'aliança es pugui segellar aquest mateix dimarts. El president d'ERC tampoc s'ha decantat sobre una data preferida per al debat d'investidura, previst inicialment per al dijous i divendres que ve,però que De Gispert no ha descartat que es pugui endarrerir 24 hores, de manera que Mas sigui reelegit dissabte. Una altra possibilitat, admesa pel mateix Mas, és ajornar el ple fins a la primera setmana de gener, esgotant el termini legal per investir el president, que finalitza el4 de gener.

Després de Junqueras, la presidenta del Parlament es reunirà amb els líders delPSC,Pere Navarro;el PPC,Alicia Sánchez-Camacho;ICV-EUiA,Joan Herrera;Ciutadans,Albert Rivera, i laCUP,David Fernàndez. A la tarda serà el torn de Mas.