PIRATERIA A ÀFRICA

Segrestat a Togo un petroler amb cinc tripulants espanyols

El vaixell de bandera xipriota va ser assaltat al golf de Guinea

2
Es llegeix en minuts

Diversos ciutadans espanyols, segons sembla cinc, formen part dels 23 tripulants d'un vaixellpetroler segrestat per pirates a 60 milles de les costes deTogo, algolf de Guinea, han informat fonts del ministeri d'Afers Estrangers i de la Marina de Benín.

Segons el cap de l'Estat Major de la Marina de Benín, Maxiem Ahoyo, elpetroler és depavelló xipriota i navegava entre Benín i Togo quan va ser atacat per un grup d'homes armats. "Estem segurs que l'atac es va produir a 120 quilòmetres a l'oest de Cotonou", ha indicat Ahoyo, que ha afegit que no obstant l'Armada beninesa no va ser capaç d'intervenir per evitar l'abordatge.

Al vaixell hi havia 23 tripulants i, segons fonts del Ministeri espanyol d'Afers Estrangers, segons sembla cinc d'ells tenen nacionalitat espanyola.

Elspiratesvan atacar també un vaixell de bandera noruega en aquestes aigües mentre feia una transferència de càrrega, si bé els tripulants es van tancar a la sala de màquines i els intrusos van acabar per abandonar l'embarcació. L'ambaixada d'Espanya a la República de Ghana està al capdavant de totes les accions sobre aquest segrest.

La ministra Jiménez, pendent

Fonts diplomàtiques espanyoles a Madrid van assenyalar que la ministra d'Afers Estrangers,Trinidad Jiménez, està pendent del segrest, que va conèixer després d'haver comparegut al Congrés per informar de les últimes actuacions de l'Executiu en relació amb la crisi a Líbia.

El mes de maig passat van ser alliberats dos mariners espanyols que van estar segrestats durant 137 dies per pirates somalis que van assaltar l'embarcacióVega 5,de bandera moçambiquesa, al sud-oest de les illes Comores, davant les costes de Moçambic.

Els actes depirateria han experimentat un notable augment en els últims mesos algolf de Guinea, d'aquí que països com els Estats Units i França despleguessin l'agost passat vaixells de guerra per ajudar els països dels voltants davant aquesta amenaça. Aquesta zona s'ha convertit en un nou focus de preocupació de les autoritats espanyoles.

Tensió al golf de Guinea

Notícies relacionades

Al Pla de la Diplomàcia del Ministeri de Defensa, presentat al juliol, es destaca la necessitat de prestar una "atenció preferent" als actes depirateria i bandidatge que experimenten un fort auge a la regió delgolf de Guinea i del Sahel (la franja que va des de l'Àfrica Occidental fins a Somàlia).

Elgolf de Guinea és una zona clau per al subministrament energètic d'Espanya per les importacions de cru de països com Nigèria, segons el mateix document.

Temes:

Togo Segrestos