20 TRIPULANTS

Els familiars dels mariners segrestats denuncien la falta d'informació

La mare d'un dels tripulants afirma que hi ha sis espanyols al vaixell, de bandera xipriota

1
Es llegeix en minuts

La mare del mariner gallecManuel Bilbao,un dels tripulants delvaixell Matheus 1, que van sersegrestats aquest dimecres a unes 60 milles de les costes de Togo, ha assegurat aquest dijous que l'empresa l'ha informat que a bord de l'embarcació hi anaven sis espanyols.

"No tinc cap informació, l'empresa em truca de tant en tant, però no se sap res, creu que està en mans del Ministeri d'Exteriors", ha indicat la mare en declaracions a Ràdio Nacional d'Espanya.

El seu fill, va precisar, és natural de Ferrol, encara que resideix a Tenerife des de molt jove, i té "dos fills bessons d'un any". "Treballa al mar des de fa més o menys deu anys, o dotze", ha prosseguit. "És un autèntic marí", ha afegit. 

Segons la mare de Manuel Bilbao, l'empresa ha informat que a bord del vaixell hi anaven sis espanyols. Les fonts van indicar ahir a la nit que a bord de l'embarcació hi viatjaven unes 20 persones, entre elles un grup "molt petit de no més de cinc espanyols". "El capità és peruà, hi ha diversos filipins, crec que hi ha algun xipriota i hi ha gallecs, els espanyols", ha explicat la mare de Bilbao. "L'empresa és espanyola, però amb bandera xipriota", ha precisat. "Manuel és el primer oficial de pont", ha afegit.

Transporta gasolina

Notícies relacionades

Pel que fa a la informació de què disposa, ha reconegut que "tot" ho sap "a través d'internet, la ràdio o la televisió. "L'empresa ens han dit que els pirates van abordar el vaixell, que porta gasolina, i l'estaven traslladant a un vaixell noruec". No obstant, "els noruecs es van ficar a la sala de màquines i sembla que aquests terroristes van desistir i se'n van anar i van seguir amb elMatheus 1", ha afegit.

La dona del mariner, Ana Plasencia, ha demanat al Ministeri d'Afers Estrangers que informi de la situació, perquè ningú del Ministeri d'Afers Estrangers s'ha posat en contacte amb ella.