PARC TEMÀTIC

Parets presenta el VadeNadal, el nou espai lúdic i educatiu per a nens i joves del 3 al 4 de gener

Les instal·lacions esportives de Joaquim Rodríguez s'emmotllaran a les diferents experiències que es busca proporcionar als petits en funció de la seva edat: des d'un obrador de sorra fins a punxar música a la ràdio, un rocòdrom o un 'escape room'

roda-de-premsa-vadenadal

roda-de-premsa-vadenadal

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El cap de setmana del 3 al 4 de gener, els nens i joves de Parets del Vallès podran disfrutar d’una nova proposta lúdica, especialment dissenyada per a ells, a les instal·lacions del Poliesportiu Municipal Joaquim Rodríguez.

L’objectiu, segons l’Ajuntament, és canviar el model d’entreteniment que s’oferia fins al moment i fer una aposta qualitativa en les activitats proposades a les famílies. 

La idea és anar més enllà dels inflables o els típics jocs de plàstic, i impulsar un sistema més participatiu i educatiu, adaptat a les noves inquietuds i necessitats dels nens i joves de Parets, «que cada vegada demanen molt més nivell pedagògic en els actes que es programen, sense renunciar al vessant lúdic que implica un espai de jocs», segons fonts municipals.

Les instal·lacions esportives s’emmotllaran a les diferents experiències que es busca proporcionar als nens i joves en funció de la seva edat.

Tata Inti

El Tata Inti serà un espai lúdic i creatiu pensat per al desenvolupament de l’autonomia, la creativitat i el joc, que té en compte les necessitats reals dels nens i nenes de zero a tres anys.

Un obrador de sorra on els més petits despertin, experimentin i descobreixin formes, textures i sensacions o estructures de fusta.

A més, l’espai per a nadons comptarà amb una sala de lactància per a nounats perquè les mares tinguin un lloc tranquil i íntim i còmode on donar el pit.

Per a nens de 3 a 12 anys

Els nens i nenes d’entre 3 i 12 anys trobaran una increïble varietat de jocs al seu espai VadeNadal. Fomentar la intel·ligència, l’afectivitat, la creativitat i la sociabilitat són alguns dels objectius dels tallers i experiències que es podran experimentar.

Ràdio Parets, l’emissora local, també tindrà una carpa al VadeNadal, on es podrà aprendre com s’emet o es redacten les notícies que s’escolten a la ràdio, saber com funciona una taula de so, fer de locutor o punxar la música més ‘cool’ del moment.

Per als més grans

Els joves i adolescents d’entre 12 i 16 anys també tindran el seu propi espai al VadeNadal.

Jocs de taula, espais de construcció interactius per fomentar les habilitats i la cooperació, videojocs «retro», rocòdrom, espais d’expressió artística, jocs de moda com el Visyon, l’Extrematic i fins i tot un ‘escape room’, són algunes de les ofertes que estaran al seu abast. 

Els joves trobaran en aquest lloc un equipament dinàmic, adaptat a les necessitats actuals i que fomenta la seva capacitació personal.

El preu per accedir als diferents espais és de 2 euros per persona, en el cas d’estar empadronat a Parets, i de 5 euros per als visitants de fora del municipi.

Notícies relacionades

Els horaris de les activitats es poden consultar a la pàgina web parets.cat, i a les xarxes socials de l’Ajuntament de Parets.

Més notícies de Parets