‘Només sí és sí’

Parets activa una campanya per abordar les agressions masclistes durant la Festa Major

Parets activa una campanya per abordar les agressions masclistes durant la Festa Major

Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Parets del Vallès inicia la campanya contra les agressions sexistes ‘Només sí és sí’ per la Festa Major perquè tothom pugui disfrutar i sentir-se còmode i segur.

«Les festes majors es converteixen sovint en espais on es produeixen actituds discriminatòries i vexatòries cap a determinats col·lectius de la societat, i està a les nostres mans combatre-les», manifesten des del consistori. El municipi disposa del Protocol d’actuació per a unes festes lliures de violències masclistes i LGBTI-fòbiques, en el qual es posen a disposició popular recursos per ajudar tothom que ho necessiti.

L’ajuntament recorda a la campanya que les agressions sexistes no només són violacions i agressions físiques, les mirades, els tocaments, els comentaris, les agressions verbals... també ho són. Per aquest motiu no hi ha cap excusa que justifiqui cap agressió per raons de gènere, orientació sexual, identitat de gènere, ètnia o religió.

Notícies relacionades

En efecte, qualsevol persona que pateixi una agressió sexual podrà rebre ajuda si s’adreça al Punt Lila i LGTBI+, a l’organització, al servei de seguretat o al servei sanitari. A més, l’organització també ha habilitat espais segurs als bars de la zona, al bar La Plaça, al restaurant Les Brases, al bar l’Espurna, i al restaurant El Sol on l’agressor serà advertit i, en el seu cas, expulsat de l’espai.

Més notícies de Parets a l’edició local d’EL PERIÓDICO