Premis de Hollywood

¿Qui ha sigut el/la guanyador/a més jove d’un Oscar? ¿I el/la més gran?

Aquesta és la llista de tots els nominats del 2022

Data, hora i lloc de l’edició d’aquest any de la gala dels Oscars

Tota la informació dels Premis Oscar

¿Qui ha sigut el/la guanyador/a més jove d’un Oscar? ¿I el/la més gran?
3
Es llegeix en minuts
El Periódico

La indústria cinematogràfica celebra aquest diumenge 27 de març la seva nit més especial. Les estrelles de Hollywood es reuneixen, com estan fent des de l’any 2002, al Dolby Theatre de Los Angeles per conèixer i aplaudir els millors treballs de l’any passat als Premis Oscar.

Després d’un any 2021 en el qual el món del cine es va veure obligat a celebrar una gala molt condicionada per les restriccions del coronavirus, en aquesta 94a edició, intèrprets, directors, productors i altres professionals del sector celebren una gala que tornarà a assemblar-se a les realitzades en èpoques precovid. Tot i així, hi continuarà havent alguna mesura de seguretat, tot i que seran molt més laxes.

L’esdeveniment, que començarà a les 17.00 hores de diumenge 27 de març a Los Angeles (les dues de la matinada de dilluns a Espanya), serà dirigida de nou pel productor Glenn Weiss. La gala es dividirà en tres parts d’una hora i la presentaran tres dones: Regina Hall, Amy Schumer i Wanda Sykes.

Un altre dels plats forts serà la famosa Alfombra vermella dels Oscars, per on desfilaran les grans celebritats de Hollywood. Per aquesta mateixa alfombra passaran els nominats espanyols: Javier Bardem, Penélope Cruz, Alberto Iglesias i Alberto Mielgo.

Guanyador/a més jove

I és que, al llarg de la història de les gales dels Oscars, els focus se centren en els actors i actrius amb opcions a aconseguir una estatueta. Una de les actrius que va acaparar totes les mirades va ser la californiana Tatum O’Neal el 1973, any en què va començar la seva carrera com a intèrpret i va guanyar el seu únic Oscar. Va ser en aquell precís moment quan la jove O’Neal va passar a formar part de la història, i es va convertir als seus 10 anys i 106 dies en la persona més jove a guanyar un Premi de l’Acadèmia en una categoria de competició.

L’actriu va protagonitzar jutnament amb el seu pare, l’actor Ryan O’Neal, la comèdia nord-americana dirigida per Peter Bogdanovich ‘Lluna de paper’. La petita O’Neal va aconseguir l’Oscar a Millor actriu de repartiment, malgrat que el seu pes a la pel·lícula era el d’una actriu protagonista. La intèrpret californiana va aparèixer després en altres projectes de menor perfil com ‘The Bad News Bears’ (1976), ‘Nickelodeon’ (1976) i ‘International Velvet’ (1978).

Durant la dècada dels 90, la seva addicció a les drogues va fer perillar la seva carrera com a actriu, fins que va tornar el 2002, any en què va exercir un paper secundari a la pel·lícula ‘The Scoundrel’s Wife’. Del 2005 al 2009 va actuar en la sèrie televisiva ‘Rescue Me’, on va tenir el paper de la germana del protagonista.

No obstant, es pot destacar que l’actriu Shirley Temple es va convertir el 1934 en la persona més jove a guanyar un Oscar. Als 6 anys, la petita Temple va conquistar una estatueta, però va ser en la categoria de Premi Juvenil de l’Acadèmia.

Guanyador/a més gran

Quant a la persona amb més edat a aconseguir una estatueta és el director californià James Ivory, que va aconseguir l’Oscar al Millor guió el 2017 per ‘Call me by your name’. Ivory és principalment conegut per diversos films d’època que va rodar en les dècades del 1980 i 1990, i que van rebre excel·lents crítiques i diversos premis.

Notícies relacionades

L’obra que el va fer passar a la història de les estadístiques dels premis més importants del món, estava basada en la novel·la d’André Aciman. Ambientada al nord d’Itàlia el 1983, la cinta narra la història d’amor entre Elio Perlman (Timothée Chalamet), un adolescent de 17 anys, i Oliver (Armie Hammer), l’assistent del seu pare.

Quant a interpretació, el 2021 passat, l’actor Anthony Hopkins es va convertir en l’actor més longeu a guanyar el prestigiós guardó a l’edat de 83 anys. Per la seva banda, l’actriu més gran a consuistar l’estatueta va ser Jessica Tandy, a l’edat de 80 anys.

  • Més notícies sobre els Oscars 2022 i els nominats