Curiositats dels premis

¿Alguna vegada algú anomenat Oscar ha guanyat un premi Oscar?

  • Llista completa de nominats als premis Oscar 2022

  • Javier Bardem i Penélope Cruz, nominats a l’Oscar 2022

oscar

oscar

1
Es llegeix en minuts

Els Premis de l’Acadèmia van començar a valorar l’excel·lència en els assoliments cinematogràfics a través dels premis Oscar des de 1929 i, fins ara, la coincidència que algú anomenat Oscar s’emporti el guardó –amb el mateix nom– sembla ser com buscar una agulla en un paller.

El poder cinematogràfic dels premis no està estretament relacionat amb el nom, però hi ha diverses teories que poden crear una hipòtesi sobre el perquè de l’antropònim.

La primera és que la bibliotecària de l’Acadèmia, i més tard directora executiva, Margaret Herrick, afirmés que la figura de l’estàtua tenia una certa semblança amb el seu oncle anomenat Oscar. Així, des d’aleshores, l’Acadèmia va començar a referir-se al premi amb aquest nom de manera informal.

Amb els anys, el nom es va popularitzar quan un columnista Sidnet Skolsky s’hi va referir d’aquesta manera quan parlava del premi a la millor actriu en el seu article. I no va ser fins a 1939 que l’Acadèmia va decidir adoptar el nom com a propi i original.

Però una altra versió afirma que l’origen és Eleanor Lilleberg, secretària executiva de Louis B. Mayer, que quan va veure el guardó va expressar: «S’assembla al rei Oscar II!».

Coincidència el 1941

Notícies relacionades

Així, el curiós joc de paraules entre l’antropònim Oscar i el nom dels premis, Oscar, sorprenentment ha coincidit una única vegada en les últimes gairebé cent gales.

Es tracta de l’Oscar a la millor cançó del 1941 per la cançó de la pel·lícula ‘The last time I saw Paris’, escrita pel lletrista Oscar Hammerstein II.

Temes:

Oscars