Ideari ultra Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Els colpistes de Vox

L’escàndol no és el programa masclista, racista i franquista de Vox, sinó que no provoqui cap escàndol

2
Es llegeix en minuts
Els colpistes de Vox

Ja sospitàvem que Vox no redacta els seus programes per governar, sinó per cridar l’atenció, com no ha posat un torero com a conseller d’un govern en una autonomia perquè cregui que és la persona més capacitada, sinó per escandalitzar i fer-se viral.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Fins i tot amb aquestes prevencions, la lectura del programa de Vox que acaba de presentar és una estremidora distopia en la qual queden suspesos bona part dels drets adquirits en democràcia. Per començar, proposen directament l’abolició de les autonomies i la il·legalització dels partits independentistes. Continuen amb el fre a la immigració il·legal, la derogació absoluta de la llei de l’avortament i la supressió de la llei d’eutanàsia. I, evidentment ¡, proposen l’abolició del Ministeri d’Igualtat i l’eliminació de tota legislació de gènere, incloent-hi la llei LGTBI, així com substituir qualsevol denominació de ‘violència de gènere’ pel genèric ‘violència intrafamiliar’.

Aquest programa salvatge és, per descomptat, incompatible amb la legislació de la Unió Europea, i s’implementés, Espanya seria probablement expulsada de la UE. El que realment crida l’atenció és que un partit que presenta un ideari tan obertament anticonstitucional i antieuropeu sigui tractat amb tanta condescendència per la gran majoria de mitjans de comunicació, com si es tractés d’un partit més. La qüestió és que el programa presentat per Vox el confirma com una de les formacions d’ultradreta més radicalitzades de tot el continent, que agafa el pitjor del franquisme (proposant il·legalitzar partits independentistes perfectament democràtics), del trumpisme i del govern ultra de Viktor Orbán, obertament antieuropeista.

L’escàndol no és ni tan sols que sigui legal presentar idees que atempten contra els drets humans, ni tampoc que una salvatjada semblant estigui a punt, segons la majoria d’enquestes, d’aconseguir ser la tercera força i amb possibilitats molt reals d’entrar en el Govern de la nació. El veritable i únic escàndol és que això no sigui un escàndol. La vergonya és que la irrupció d’aquest feixisme s’hagi blanquejat de tal manera que, el dia en què comença la campanya electoral, les idees antidemocràtiques del partit verd ja han sigut assimilades com a normals.

Notícies relacionades

Aplicant la regla de tres de la mateixa terminologia que es va popularitzar a Espanya al voltant de l’1-O, el programa de Vox és en si mateix un cop d’Estat i una amenaça al sistema constitucional. La diferència és que ara no veuran Abascal a la presó, ni serà demonitzat histèricament.

Tota aquesta hipocresia tan descarada només és possible perquè es tracta de culminar el somni de l’aparell mediàtic central: expulsar del sistema els independentistes i els rojos (els dos anticristos) perquè quedi un país homogeni de dretes i molt obedient. Per portar a terme aquesta neteja, Vox és la crossa imprescindible, i per això s’han de dissimular les seves traces de franquisme, racisme i masclisme. Passi el que passi el 23J, està clar que una cosa molt profunda no funciona.