Acte a Barcelona

Abascal promet acabar amb la «imposició» del català a l’escola

El PP i Vox retrocedeixen a favor del PSOE després del seu govern de coalició a Extremadura

El PP i Vox acorden a les Balears la lliure elecció de llengua en l’educació, però no tancaran la televisió autonòmica

El president de Vox també assegura que «molts homosexuals» se senten «més protegits» per Vox que per Sánchez

Abascal promet acabar amb la «imposició» del català a l’escola

Quique García

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El candidat de Vox a la presidència del Govern, Santiago Abascal, s’ha compromès aquest dissabte a acabar amb el model d’immersió lingüística en català a les escoles de Catalunya i a seguir models com els que els governs del País Valencià i les Balears han anunciat que aplicaran.

En un acte a Barcelona, el líder ultra ha considerat una «imposició» que l’escolarització es faci en llengua catalana i va negar que valencians i balears parlin la mateixa llengua: «Aquí es parla català; allà, valencià, i a l’altra banda, balear, i alguns volen anomenar-ho tot de la mateixa manera».

Abascal ha apostat pel que anomena «llibertat d’elecció» i ha promès que al País Valencià i a les Illes «es garantirà el dret a escolaritzar els fills en la llengua comuna dels espanyols». Vox ha resultat clau per a l’arribada del PP al govern d’aquestes dues autonomies i governarà en coalició a València.

El partit va celebrar un acte de precampanya al barri de la Barceloneta que també va reunir el líder de la formació al Parlament, Ignacio Garriga, i el cap de llista per Barcelona a les eleccions del 23 de juliol, Juan José Aizcorbe.

Homosexuals més «protegits» amb Vox

Abascal, ha assegurat que «molts homosexuals» se senten «més protegits» per Vox que per Pedro Sánchez, amb un Govern, ha assenyalat, que obre les portes a «turbes d’immigració il·legal» i «islamista» que «voldrien penjar els gais d’una grua».

En un acte polític, en què ha sigut rebut amb crits de «visca Espanya» i «president», i mentre a moltes ciutats tenen lloc manifestacions de l’orgull LGTBI, Abascal ha reiterat el seu compromís de no penjar banderes amb l’arc de Sant Martí en edificis oficials.

«Sánchez oblida que el Tribunal Suprem no permet banderes no oficials i oblida que molts homosexuals que ens voten ja se senten representats per la bandera que els acull i respecta, la d’Espanya, la de tothom», ha dit

Més enllà, ha assenyalat que hi ha persones homosexuals «que no se senten representades per dogmes» i que «no pensen que la seva sexualitat sigui el centre de la seva vida».

«Ens criminalitza per la bandera LGTBI i no se n’adona que els homosexuals se senten més protegits per nosaltres que per Pedro Sánchez o (el president de França, Emmanuel) Macron».

Europa, «amenaçada» pels immigrants

«Alguns volen importar el model d’immigració de França que degrada la dona i vol penjar de grues els homosexuals», ha assenyalat Abascal, que ha dit seguir amb «preocupació» els disturbis al país veí.

Segons el president de Vox, «hi ha una Europa amenaçada per turbes d’antieuropeus que destrossen comissàries, cremen biblioteques i apunyalen nadons», amb referència als immigrants.

«Diuen que venen a pagar les pensions, però porten delictes com les violacions grupals, que s’han multiplicat durant el mandat de Sánchez», ha assegurat.

Abascal, que ha dedicat bona part del seu discurs a parlar del model «fracassat» de «multiculturalitat» a França, ha afirmat que l’arrel del problema es deu a l’«islamisme».

«Diuen que tot surt de la desigualtat. No és veritat. No és per la desigualtat, és per la cultura», ha dit.

El president de Vox també ha tornat a dir «mentider» a Sánchez, de qui ha afegit que «enarbora la bandera del feminisme mentre deixa anar violadors al carrer».

Notícies relacionades

Davant això, el líder d’ultradreta ha assenyalat que continuaran «combatent la manipulació» dels mitjansi l’elit perquè guanyi «el sentit comú», «els valors que s’han defensat durant generacions» i «les coses que importen».

En aquest sentit, ha dit que farà servir el mecanisme constitucional «mai utilitzat» de la consulta per fer preguntes als espanyols mitjançant un referèndum.