L'ESCENARI POLÍTIC

Menys focs i més bombers

S'ha de desallotjar el PP, que va jugar amb foc a Catalunya i l'està escampant per Espanya

1
Es llegeix en minuts
img 1933

img 1933 / Juan Manuel Prats

Si en algun lloc imaginari, entre la vida i la mort, es pogués organitzar una trobada de pares de la Constitució, no sé quins ànims tindrien. Tan orgullosos que devien sentir-se cadascun de les seves cessions i dels seus èxits, del seu pacte entre adversaris (alguns enemics), de la seva generositat i les seves llums llargues, capaços de saltar-se una muntanya d’obstacles per il·luminar un horitzó de superació.

    

Entretots

Títol del tema (Auto)

Subtítol del tema (Auto)

I aquí estem. Sumits en el desconcert i sumant motius per a la ­indignació. Entre els que ara ­anuncien que tot això de la DUI era una broma entre amics, però que alguns se la van prendre massa se­riosament (que els ho diguin als d’Estremera), i els que van censurant amb nostàlgia d’altres règims i a sobre ens torturen amb lletres d’himnes que superen tots els nivells de sucre aptes per al consum. El pati patri està resultant d’allò més depriment. Entretenir, entreté, com si es tractés d’una mala pel·lícula. I a ­sobre no trobem la sortida de la ­sala.

Corrupció diluïda

PSOE i Podem s’odien. O això sembla. I potser se senten còmodes en aquest menyspreu i es diverteixen mostrant les contradiccions i les ficades de pota de l’altre, que són moltes i variades, però la seva animadversió ens porta a la paràlisi. I tenim Ciutadans, que encara no se sap si vol estar a la dreta del pare o matar-lo. Però si cap dels tres partits desitja aquesta Espanya que s’està cobrint de pintura negra, atreveixin-se a arribar a un acord. La seva memòria estarà poblada de traïcions mútues, però pitjor ho van tenir Santiago Carrillo i Manuel Fraga, vostès sabran si es consideren millors.

    

S’ha de desallotjar el PP. Aquest va jugar amb foc a Catalunya i s’està escampant per Espanya. I el pitjor és que únicament ho ha fet per motius espuris. Per guanyar les eleccions i distreure l’atenció de la seva corrupció, tan desmesurada que ja és la seva pròpia essència. Va inflamar i no va moure ni un dit per sufocar l’incendi provocat. S’ha limitat a contemplar-lo i a encendre més focus. 

Notícies relacionades

    

Ara el partit de Mariano Rajoy mira la democràcia amb una teia impregnada de resina. Necessitem bombers amb urgència.