dia a dia

M'organitzaré (i aquí et presentem 11 agendes d'autor)

No ho neguis: una altra vegada t'has proposat planificar millor el teu dia a dia. D'acord, encara no has començat. Però dilluns és el dia. I, siguis com siguis, aquest any sí: l'ordre vindrà a tu

Portada de l’agenda Barcelona 2017, de la Editorial Mediterrània.

Portada de l’agenda Barcelona 2017, de la Editorial Mediterrània.

3
Es llegeix en minuts
Imma Muñoz

Per a enamorats de la ciutat

Barcelona 2017

Editorial Mediterrània

Si estàs llegint aquesta revista és que ets un enamorat de Barcelona, i si ets un enamorat de Barcelona, aquesta agenda t'encantarà. Setmana a la vista amb precioses il·lustracions d'Albert Arrayás a cada doble pàgina, i detalls gràfics d'aquells que defineixen la ciutat (des de skaters fins a la Moreneta) aquí i allà. Tots els textos (també els literaris sobre la ciutat), en català i/o anglès.


Per als que lluiten per la igualtat

La agenda de las mujeres que tomaron sus armas

Editorial Horas y Horas

Editorial Horas y Horas

Per tenir presents cada dia de l’any lluites, tants anys silenciades, de les dones, a partir de textos d’Elena Lasheras i il·lustracions de còmic «rabiosament feministes». Inclou calendari menstrual i lunar. Hi ha més agendes woman friendly, com les titulades 

Cuerpo de mujer (editorial Gaia) o Pelea como una chica, de la còmica Pedrita Parker.


Per als que mouen la tíbia i el peroné

I don’t want more dramas

Superbritánico

No cal ser fan d'Alaska per disfrutar d'aquesta agenda, però potser ajuda a treure-li tot el partit. Perquè és una «agenda kitsch» i perquè la que està estirada al sofà de la portada és la mateixa reina de l'ídem. Ve amb 500 adhesius (pegamoides kitsch), un separador en forma de corona de drama queen i l'habitual gràcia Superbritànica.


Per als amants de la bona literatura

Si mi biblioteca ardiera esta noche 

Errata Naturae

El clàssic dels clàssics és l'agenda d'Alba, que, justament, edita els clàssics com ningú. Però en els últims anys ha crescut la competència: Blackie Books, Bubok i aquesta d'Errata Naturae, que proposa 52 llibres pels quals jugar-se la vida per salvar-los del foc i altres històries (escrites per Iván de los Ríos, il·lustrades per David Sánchez) sobre la relació entre les flames i el que mai hauria de ser la seva pastura. 


Per als que volen llegir-la i mirar-la

Agenda Fernando Vicente

Planeta

L'art vessa per cada una de les 176 pàgines d'aquesta agenda en què cada mes està dedicat a un escriptor que va néixer o va morir en ell i va encapçalat per una il·lustració de Fernando Vicente. La màgia d'Edgar Alan Poe (a la portada), Virginia Woolf, Julio Cortázar... atrapada pels savis pinzells de l'artista madrileny..  


Per a corredors (o aspirants a ser-ne)

Agenda Runner 2017 

Editorial Amat

Si ets dels que, a més de portar una vida ordenada, s'ha fixat com a propòsit per al 2017 llançar-se al carrer enfundat en malles impossibles per empassar quilòmetres, aquesta és la teva agenda. Doble pàgina de setmana a la vista rematada amb balanç atlètic, plans d'entrenament per a diferents nivells, consells per córrer millor... I si prefereixes el ioga, l'editorial Gaya t'ofereix la Yogagenda. El nom ho diu tot. 


Per a culs inquiets

Plan and adventure

Lonely Planet

No conceps un cap de setmana a casa. Ja no diguem canviar el viatge motxiller a la quinta forca per l'staycation (o sigui, quedar-te a la teva ciutat en mode estic-de-vacances-perquè-no-tinc-ni-un- duro-per-anar-me'n-però-m'encanta). Aquesta és la teva agenda: pots planificar el teu viatge durant tot l'any. Plena d'informació pràctica, amb espai per a notes, setmana a la vista i cites motivadores. I en anglès, és clar, que un viatger com tu segur que el domina.  


Per a practicants de cultes llibrescos 

Yo soy una guerrera Maxwell / Amistad

Planeta

El que escriuen Megan Maxwell i Paulo Coelho no és literatura: és religió. L'autora madrilenya (que no us despisti l'àlies) té un exèrcit de fans que es fan dir Las Guerreras Maxwell. Als del brasiler no se'ls coneixen instints tan bel·licosos, però en deuen tenir, tenint en compte com bombardegen Facebook. Ara, a més, tenen agendes (Planeta). Per retre'ls homenatge 365 dies a l'any.


Per a fans del menjar sa 

Agenda 2017

Ets el que menges 

Es publicita com l'agenda que t'ajudarà a aconseguir el teu propòsit de menjar millor aquest 2017. I a això es consagra: indica els productes de cada estació, comparteix trucs per cuinar, proposa receptes, desmunta mites... Indispensable al teu rebost (saludable).   


Per planificar sense perdre l'humor

Agenda de la Volátil

Notícies relacionades

Busquets

Agustina Guerrero, àlies la Volátil, té club de fans. Com Maitena, com Moderna de Pueblo... Totes elles han editat agendes per ajudar les seves seguidores a planificar l'any sense acabar devorades per l'estrès ni perdre el bon humor. L'agenda de la Volátil és setmana a la vista i té una butxaca amb 76 adhesius marca de la casa per personalitzar i/o treure ferro als teus compromisos.