Quatre propostes 'top' per a bons lectors

L'agenda t'ho posa difícil: hauràs de triar entre Ignacio Martínez de Pisón, Paula Bonet, Hans Fallada i un duel de màquines d'escriure

imunoz37531462 onbarcelona paula bonet ilustra tirant lo blanch170308175616

imunoz37531462 onbarcelona paula bonet ilustra tirant lo blanch170308175616
imunoz28835612 icult  libro ilustrado paula bonet sobre truffaut170329122735

/

2
Es llegeix en minuts
Imma Muñoz

¡Atenció, bons lectors! Barcelona ofereix cada dia actes on val la pena anar, però les muses estan juganeres i han mogut els fils de presentacions i esdeveniments diversos, de manera que avui, 29 de març, teniu quatre propostes gairebé simultànies que segur que no us voldríeu perdre. Però haureu de triar. I no serà fàcil. 

1) Duel de màquines d'escriure 

Marina Espasa contra Jordi Nopca. Dues de les veus més destacades del panorama català actual, cara a cara per parir el millor conte. Dues hores sense cap més arma que fulls en blanc, una màquina d'escriure, un boli per a les correccions i tota la seva solvència literària. El combat és el tercer assalt del cicle 'Duels de màquines d'escriure', i se celebrarà a la llibreria Nollegiu (Pons i Subirà, 3), a les 17.00 hores.

El dimecres 5 d'abril, se celebrarà el quart i últim, entre Toni Hill i Juan Vico, a la llibreria Malpaso (Diputació, 331).


2) Presentació de 'Tirant lo Blanch' il·lustrat per Paula Bonet 

L'autora castellonenca, tota una estrella del món de la il·lustració, parlarà de com ha abordat, amb Josep Vicent Miralles (responsable del text) i Vicent Bydal (editor de Drassana), la revisió d'aquest clàssic que acaba de publicar el segell valencià. L'acte tindrà lloc a la llibreria Calders (passatge de Pere Calders, 9), a les 19.30 horesLlegiu més


3) Xerrada literària amb Ignacio Martínez de Pisón, conduïda per Llucia Ramis 

Dos barcelonins d'adopció (aragonès de naixement, ell; menorquina, ella, però tots dos amb lustres de veïnatge a la ciutat) parlant sobre el món editorial, sobre la seva obra (Seix Barral acaba d'editar l'última de Pisón, 'Derecho natural') i sobre la seva manera de veure la literatura. A la Biblioteca Agustí Centelles, a les 19.00 hores.


4) Presentació d''El bebedor', en el 70è aniversari de la mort de Hans Fallada

Notícies relacionades

Jakob Hinrichs ha adaptat en aquesta novel·la gràfica la vida i l'obra del clàssic de les lletres alemanyes, autor de 'Sol a Berlín' i protagonista, ell mateix, d'una vida de novel·la. En l'acte, que els seus organitzadors defineixen com a "canalla" i que tindrà lloc a les 19.30 hores a la llibreria On the road (Verdaguer i Callís, 14), Hinrichs estarà acompanyat de l'editora Mathilde Sommeregger.

Els homenatges a Fallada no s'acaben aquí: demà, dijous, 30, la llibreria Nollegiu celebrarà una festa en honor de l'autor alemany, amb la presència de Hinrichs i Sommeregger, a qui acompanyaran Josep Cots i el traductor Ramon Monton, i amb un 5% de descompte en la compra de qualsevol dels títols de Fallada.   

Temes:

Llibres