CLASSES AMB SABOR

A la Boqueria s'hi va a aprendre

L'aula gastronòmica del mercat es renova a fons i amplia l'oferta de cursos

zentauroepp47536191 boqueria190404125617

zentauroepp47536191 boqueria190404125617

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

A la Boqueria es ven menjar, es cuina (als bars i restaurants) i, encara que pocs ho sàpiguen, també s’ensenya a cuinar. Això últim no és notícia, perquè l’aula gastronòmica del mercat funciona des del 2002. Però sí que ho és l’empenta renovada que ha adquirit després de la reforma de què ha sigut objecte fa molt poques setmanes. Només el forn ha resistit a un canvi que era “necessari per adaptar-se als temps que corren, en què la gent demana una cuina més pròxima, menys industrial”, segons Òscar Ubide, gerent de l’associació de comerciants del mercat.

Efectivament, es tracta d’un espai més diàfan i càlid que abans, on manava l’alumini per tots els racons, com si fos una instal·lació per a professionals. Però l’important és que aquesta remodelació no només és estètica, sinó que també ha servit de palanca per oferir un programa molt més potent i variat. Si abans només hi havia un parell de dies disponibles per a cursos, ara imparteixen classes els dimarts, els dijous, els divendres i els dissabtes, a més de les activitats per a nens dels dimecres. BCNKitchen, que s’encarrega de dur a terme els tallers de cuina, ha ampliat el catàleg mensual de 90 a 110 propostes.

Rafa Zafra (al davant) i Quim Márquez (al fons). / la boqueria

Notícies relacionades

I diversos dilluns se celebra 'Els dilluns de la Boqueria', un cicle gratuït a càrrec d’experts dirigit a grups reduïts que només requereix una inscripció prèvia enviant un correu electrònic (elmercatde-laboqueria@gmail.com

). Les pròximes sessions versaran sobre la gastronomia de Mali (15 d’abril), la cuina amb olives i conserves (6 de maig), els sucs saludables (20 de maig) i els plats de revetlla (17 de juny). 

Temes:

Gurmetitzats