la recepta de la meva vida
Recepta de pèsols del Maresme amb suc de mongetes a la bilbaïna i xipirons de platja
«És un homenatge al meu avi, que sembrava pèsols, i a les estones compartides recollint-los junts», comenta Luis Llamas, xef del restaurant Solc
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- 320 g de pèsols del Maresme
- 140 g de xipirons de platja
- 400 g de porro en ‘brunoise’
- 1,2 kg de mongeta perona tendra
- 4 alls
- 400 grams d’oli d’oliva
- 12 g de sal
- 4 g de pebre negre
ELABORACIÓ
1. Escaldeu les mongetes en aigua bullint durant 30 segons i poseu-les en aigua amb gel per parar la cocció i evitar que perdin el color verd.
2. Amb l’oli i els alls feu un refregit i aboqueu-lo sobre les mongetes. Liquar-les i reservar el suc.
3. Netegeu els xipirons traient-los la boca i assegureu-vos que no tinguin sorra.
4. Confiteu la ‘brunoise’ de porro en oli abundant i reserveu-ho.
5. Peleu els pèsols de la seva beina, i classifiqueu-los per mida.
6. Escalfeu el brou de les mongetes sense que arribi a bullir perquè no perdi el seu color, saltegeu els pèsols juntament amb el porro i marqueu els calamarsons a foc fort durant 30 segons per cada costat.
Notícies relacionades
ACABAMENT I PRESENTACIÓ
1. Decoreu amb flors i brots de pèsols.
- Els interessos no ho són tot Aquesta és l’edat límit per demanar una hipoteca a Espanya: ¿Ho sabies?
- Alves, submís davant el jutge i desafiador al sortir de presó
- Max Espargaró, el ‘mecànic’ de qui es refia el papa
- El canvi d’horas’encalla a Europa
- L’IVA al 21% torna al gas i el de la llum seguirà almenys fins a l’estiu
- Dubtes tributaris ¿Cal declarar els bizums a Hisenda en la renda 2021-2022?
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Salaris Aquest és el sou d’un militar a Espanya
- Neteja ¿Per què la gent està tirant sal pel lavabo a la nit?: el truc que evita moltes malalties
- Una cullerada de mel al dia: així canviarà el teu cos si la prens