la recepta de la meva vida
Recepta de pèsols del Maresme amb suc de mongetes a la bilbaïna i xipirons de platja
«És un homenatge al meu avi, que sembrava pèsols, i a les estones compartides recollint-los junts», comenta Luis Llamas, xef del restaurant Solc
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- 320 g de pèsols del Maresme
- 140 g de xipirons de platja
- 400 g de porro en ‘brunoise’
- 1,2 kg de mongeta perona tendra
- 4 alls
- 400 grams d’oli d’oliva
- 12 g de sal
- 4 g de pebre negre
ELABORACIÓ
1. Escaldeu les mongetes en aigua bullint durant 30 segons i poseu-les en aigua amb gel per parar la cocció i evitar que perdin el color verd.
2. Amb l’oli i els alls feu un refregit i aboqueu-lo sobre les mongetes. Liquar-les i reservar el suc.
3. Netegeu els xipirons traient-los la boca i assegureu-vos que no tinguin sorra.
4. Confiteu la ‘brunoise’ de porro en oli abundant i reserveu-ho.
5. Peleu els pèsols de la seva beina, i classifiqueu-los per mida.
6. Escalfeu el brou de les mongetes sense que arribi a bullir perquè no perdi el seu color, saltegeu els pèsols juntament amb el porro i marqueu els calamarsons a foc fort durant 30 segons per cada costat.
Notícies relacionades
ACABAMENT I PRESENTACIÓ
1. Decoreu amb flors i brots de pèsols.
- Educació Sánchez reduirà per llei les hores lectives del professorat
- Apunt La sort va salvar Fermín
- El Rei agraeix a Al-Sisi el seu paper per a un alto el foc a Gaza
- Seguretat viària ¿Es podrà circular a més de 120 km/h? Els canvis que venen a les autopistes i autovies europees
- El Govern aprovarà l’embargament dimarts després de superar els esculls
- A ALACANT Sánchez anuncia un pla de 13.000 milions, la inversió més gran de la història per als aeroports espanyols
- Tribunals Després de dos anys i mig d’investigació, Sandro Rosell i Bartomeu declaren davant la jutge pel cas Negreira
- Salut Mental i Joves (II) Josep Matalí, Sant Joan de Déu: "Hem de capacitar-nos per donar un major acompanyament emocional als joves"
- Els premis Barceloní i Barcelonina de l’Any obren les festes de la Mercè
- La festa major de Barcelona Una capital que es reivindica "viva"