UN ESPAI INFORMAL

Hijo de Méndez: restaurant mexicà amb marxa

Aquest local de la zona alta proposa cuina del Yucatán, còctels amb tequila i mescal, i molta música

Ferran Imedio

Hijo de Méndez: restaurant mexicà amb marxa

Hijo de Méndez té marxa. I no només per la cuina de la península del Yucatán que prepara el xef David Tastes, en què manen els cítrics i els picants que tant agraden a la península caribenya. També pels seus còctels mexicanitzats, elaborats amb tequila o mescal en comptes de destil·lats de les receptes originals (el whisky de l’Old Fashioned, el vodka del Bloody Mary...); si en prens durant un dinar o un sopar et sortiran més barats. I per la música que sona a tota hora procedent dels dos plats de discos de vinil que hi ha a la sala: un discjòquei punxa en directe les nits de dijous a dissabte, però pots anar-hi tu en qualsevol altre moment i posar la teva.

Hijo de Méndez

Passatge de Marimon, 5.
Telèfon: 630.58.75.20
Preu mitjà (sense vi): 20-25 €. 

Com Barcelona no és el Carib, els responsables d’aquest local que hi ha sobre del restaurant Hetta (passatge de Marimón, 5), han decidit donar-li un aire més universal i deixar-se de tipismes com si allò fos una platja paradisíaca: el que va ser un supermercat ecològic Woki Organic és ara un espai informal, amb aires de ‘loft’ novaiorquès i amb mobiliari nòrdic dels anys 70. Continua la línia saludable de Woki (propietària del negoci, juntament amb Grup Raval), ja que s’utilitzen productes eco i de proximitat.

‘Cebiche’ verd

El resultat és una proposta entretinguda i saborosa, amb plats remarcables. Com el ‘cebiche’ verd de corbina que es fa com al Yucatán, amb cogombre, alvocat i coriandre, i sense blat de moro; pica i és àcid. I com el ‘patacón’ de vaca fregida (ossobuco esmicolat i macerat sobre una base de maionesa de xili de Jalapa i coriandre) i els ‘tacos’ (pastor, ensenada i vegà),amb tortilles de blat de moro elaborades allà mateix.

Temes: Restaurants