CATA MAYOR

Carme Ruscalleda: l'única recepta de canelons que necessites

Pau Arenós disfruta d'un plat de festa major preparat per l'excepcional cuinera

ON BARCELONA

La web sèrie ‘Cata Mayor’ continua disparant a la recerca de plats d’envergadura: aquesta vegada, els toca als canelons –si són bons, venen de gust sempre–, plat de genuí talent barceloní a partir d’una preparació italiana. Moltes poblacions celebren a l’estiu les seves festes patronals, la festa major, i els canelons formen part de les taules més ben engalanades.

 ¿A qui es pot recórrer per aconseguir una recepta sublimEl periodista Pau Arenós va a la recerca de la mestra de mestres, Carme Ruscalleda, que després del tancament del Sant Pau, amb tres estrelles, continua activa amb els restaurants Blanc i Moments (amb el seu fill Raül Balam), a l’Hotel Mandarin, i el Sant Pau de Tòquio, que aquest any ha estrenat nova ubicació. Conserva, fresques, quatre estrelles Michelin.

Gravat en temps real, amb l’entrada i sortida del forn sense trucs de les carns de la farsa, Ruscalleda aporta un coneixement nascut dels milers de canelons que ha enrotllat en la seva vida, perquè abans de ser altíssima cuinera va ser xarcutera a la població de Sant Pol de Mar. Convé agafar la llibreta i apuntar el gran nombre de bons consells que dona. En els 15 capítols de ‘Cata Mayor’ emesos fins ara, aquest és el tercer dedicat a la pasta, després dels macarrons i els dimsum.      

Fins ara, per ‘Cata Mayor’ han passat cuiners/cuineres excepcionals i plats que formen part de la cuina popular: Albert Adrià (broqueta moruna), Oriol Balaguer (pastís de formatge), Paco Pérez (hamburguesa), Oriol Castro, Mateu Casañas i Eduard Xatruch (gaspatxo), Carles Gaig (macarrons), Paco Méndez (tacos), Carles Abellan (amanida russa), Jordi Vilà (truita de patates), Hideki Matsuhisa (sushi), Meilan i Josep Maria Kao (dimsum), Carles Tejedor (tàrtar), Lollo Vuoturni i Stefano Colombo (pizza), Marc Singla (cassola d’arròs) i Eva Vila (formatges).

En capítols anteriors

Pau Arenós disfruta d’un plat de festa major preparat per l’excepcional cuinera, que comparteix els seus trucs per obtenir un resultat sublim.

Els tres xefs ofereixen uns útils recursos per transformar aquest humil plat estiuenc en una cosa superior.

Fa temps que la 'burger' va sortir del reducte de la cuina ràpida, i de les carns maltractades i cabaleres, per assolir l’excel·lència.

Una de les postres més apreciades amb una recepta dissenyada en exclusiva per a ‘Cata Mayor’.

El xef conta a Pau Arenós, en la segona temporada de 'Cata Majyor', els trucs d’un clàssic de bar.


Primera temporada

Un dels ingredients més versàtils del món cuinats en una cassola amb galeres pel cuiner Marc Singla.

Eva Vila instrueix Pau Arenós en els talls, segons siguin formatges de pasta dura o de pasta tova, i en els secrets d’aquestes elaboracions.

¿Amb ceba o sense? El xef Jordi Vilà descobreix per primera vegada les seves estratègies per aconseguir una truita perfecta.

Uns macarrons de cardenal celestials preparats per Carles Gaig. Un plat intens i saborosíssim per repetir i repetir.

El xef Carles Abellán presenta la tapa guanyadora del primer Concurso Nacional de Ensaladilla Rusa

El cuiner Paco Méndez rep Pau Arenós i li ensenya com preparen les imprescindibles truites i el que fa tan especials els llegendaris tacos al pastor.

Poden traduir-se com “tocar el cor” i es refereix a una sèrie de petites bocades cantoneses.

 ‘Cata Mayor’ entra en un dels restaurants de Barcelona on més coneixement carni atresoren.

Pau Arenós busca el nigiri perfecte al restaurant Koy Shunka, amb una estrella Michelin, que dirigeix l’'itamae' Hideki Matsuhisa

Massa de qualitat extrema amb biga i farina ecològica molta a la pedra, fermentació eterna i ingredients italians de qualitat. 

I també pots veure tots els vídeos de ‘Cata Mayor’ en el nostre canal de Youtube