PER MENJAR CADA DIA
Al Kostat: la truita de patates definitiva
¿Amb o sense ceba? El xef Jordi Vilà la prepara 'amb' per als espectadors de 'Cata Mayor'
El tema de controvèrsia gastronòmica més important no és sobre l’oportunitat de la dieta alcalina o de la carxofa ni sobre en quin moment d’exuberància decorativa el gintònic perd el seu nom, sinó sobre un assumpte que destrossa famílies i amistats: la truita de patates, ¿amb o sense ceba? Jordi Vilà, propietari d’Al Kostat, restaurant especialitzat en plats populars que comparteix espai amb Alkimia (amb una estrella Michelin) a la Fàbrica Moritz, ho té clar i en majúscules: AMB.
En aquest nou episodi de ‘Cata Mayor’, el número vuit de la primera temporada del web sèrie, el periodista Pau Arenós busca la recepta definitiva de la truita de patates i és Jordi Vilà l’encarregat de dur-la a terme.
Notícies relacionadesDes de fa molts anys, el cuiner treballa truita –fins i tot va tenir una empresa especialitzada– i descobreix per primera vegada les seves estratègies –què fer i què no fer– perquè la roda d’or arribi a la taula en condicions perfectes. Les polèmiques truiteres no acaben aquí: ¿molt cuinada o poc?, ¿d’altura de gratacel o de caseta baixa?
En els anteriors episodis, ‘Cata Mayor’ ha buscat l’excel·lència en preparacions amb alt contingut simbòlic, plats que agraden a (gairebé) tothom: els macarrons (Gaig), l’ensalada russa (Tapes 24), el tacos (Niño Viejo), el ‘dim sum’ (Kao Dim Sum), el ‘tartar’ (Lomo Bajo), el ‘nigiri’ (Koy Shunka) i la pizza (Frankie Gallo Cha Cha Cha).
Tots els episodis de Cata Mayor
Uns macarrons de cardenal celestials preaparados per Carles Gaig. Un plat intens i saborosíssim per repetir i repetir.
El xef Carles Abellán presenta la tapa guanyadora del primer Concurs Nacional d’Ensaladilla Rusa
El cuiner Paco Méndez rep Pau Arenós i li ensenya com preparen les imprescindibles tortillas i què fa tan especials els llegendaris tacos al pastor.
Poden traduir-se com “tocar el cor” i es refereix a una sèrie de petit mos cantonès.
‘Cata Mayor’ entra en un dels restaurants de Barcelona on més coneixement carni atresoren.
Pau Arenós busca el ‘nigiri’ perfecte al restaurant Koy Shunka, amb una estrella Michelin, que dirigeix l’‘itamae’ Hideki Matsuhisa
Masa de qualitat extrema amb biga i farina ecològica molta a la pedra, fermentació eterna i ingredients italians de qualitat.
- Sorteig Extraordinari de Nadal 2025 Comprovar Loteria Nadal 2025: consultar si el meu dècim té premi
- Sorteig Extraordinari de Nadal On ha tocat el Gordo de Nadal 2025: el primer premi cau a la zona més castigada pels incendis de l’estiu
- Tradicions amb encant El poble de Catalunya que té un pessebre vivent de més de 200 persones: dia, horari i entrades
- Mobilitat Viatges il·limitats per 6,20 euros a l'any: així pots demanar la targeta social a Barcelona per a majors de 60 anys o discapacitats amb rendes baixes
- Festes Aquests són els regals de segona mà més sol·licitats pels catalans: una opció més sostenible que triomfa a Nadal
- Festes Viu un Nadal de somni per a tota la família als Pirineus catalans amb activitats gratuïtes, tallers i concerts: només al desembre
- Hola Netflix, adeu cines El final d’una era en el cine: així van ser les dues setmanes més convulses al Hollywood del segle XXI
- IRTA-CReSA L’auditoria del Govern considera «segur» el laboratori d’on se sospita que va sortir el brot de pesta porcina
- ¿Què han votat els teus parents en les eleccions d’Extremadura? Mapa de resultats carrer a carrer
- SORTEIG DE NADAL 2025 El Gordo premia hotelers que van alimentar els bombers en els incendis de Lleó: «Ho hem sabut a l’anar a donar menjar a les vaques»
