PER MENJAR CADA DIA
Al Kostat: la truita de patates definitiva
¿Amb o sense ceba? El xef Jordi Vilà la prepara 'amb' per als espectadors de 'Cata Mayor'
El tema de controvèrsia gastronòmica més important no és sobre l’oportunitat de la dieta alcalina o de la carxofa ni sobre en quin moment d’exuberància decorativa el gintònic perd el seu nom, sinó sobre un assumpte que destrossa famílies i amistats: la truita de patates, ¿amb o sense ceba? Jordi Vilà, propietari d’Al Kostat, restaurant especialitzat en plats populars que comparteix espai amb Alkimia (amb una estrella Michelin) a la Fàbrica Moritz, ho té clar i en majúscules: AMB.
En aquest nou episodi de ‘Cata Mayor’, el número vuit de la primera temporada del web sèrie, el periodista Pau Arenós busca la recepta definitiva de la truita de patates i és Jordi Vilà l’encarregat de dur-la a terme.
Notícies relacionadesDes de fa molts anys, el cuiner treballa truita –fins i tot va tenir una empresa especialitzada– i descobreix per primera vegada les seves estratègies –què fer i què no fer– perquè la roda d’or arribi a la taula en condicions perfectes. Les polèmiques truiteres no acaben aquí: ¿molt cuinada o poc?, ¿d’altura de gratacel o de caseta baixa?
En els anteriors episodis, ‘Cata Mayor’ ha buscat l’excel·lència en preparacions amb alt contingut simbòlic, plats que agraden a (gairebé) tothom: els macarrons (Gaig), l’ensalada russa (Tapes 24), el tacos (Niño Viejo), el ‘dim sum’ (Kao Dim Sum), el ‘tartar’ (Lomo Bajo), el ‘nigiri’ (Koy Shunka) i la pizza (Frankie Gallo Cha Cha Cha).
Tots els episodis de Cata Mayor

Uns macarrons de cardenal celestials preaparados per Carles Gaig. Un plat intens i saborosíssim per repetir i repetir.

El xef Carles Abellán presenta la tapa guanyadora del primer Concurs Nacional d’Ensaladilla Rusa

El cuiner Paco Méndez rep Pau Arenós i li ensenya com preparen les imprescindibles tortillas i què fa tan especials els llegendaris tacos al pastor.

Poden traduir-se com “tocar el cor” i es refereix a una sèrie de petit mos cantonès.

‘Cata Mayor’ entra en un dels restaurants de Barcelona on més coneixement carni atresoren.

Pau Arenós busca el ‘nigiri’ perfecte al restaurant Koy Shunka, amb una estrella Michelin, que dirigeix l’‘itamae’ Hideki Matsuhisa

Masa de qualitat extrema amb biga i farina ecològica molta a la pedra, fermentació eterna i ingredients italians de qualitat.
- Cuina ¿Per què mig Espanya està posant vinagre a la paella per fer ous ferrats?
- Requeriment de la UE Hisenda té pendent que milers d’autònoms puguin facturar sense IVA
- Eduardo Mendoza: "Tothom està indignat per alguna cosa, però jo no, vivim formidablement"
- Equipament BCN assumeix 250.000 € per les obres a la Biblioteca García Márquez
- Successos Els Mossos desmantellen una narcofruiteria a Mataró i requisen 57 dosis de cocaïna
- Infraestructures El Govern reactiva el projecte d'allargar la C-32 fins a Lloret de Mar
- MATERNITAT Investigadors espanyols desenvolupen el primer test molecular per predir el risc de preeclàmpsia primerenca en l’embaràs
- CAMÍ DEL CLÀSSIC Flick respira una mica amb l’‘efecte Fermín’
- Rosalía plora en escoltar l’Escolania de Montserrat cantar el Virolai
- Infraestructures El Govern estudiarà restringir l’accés a Montserrat amb previsions de pluges torrencials