On Catalunya

bo, bonic i barat

Aquests són els mercats ambulants ‘top’ de Barcelona

Si estàs en mode estalvi, tanca’t a casa i tira la clau per la finestra. Aquests dies et serà més difícil evitar topar-te amb un mercat ambulant que amb un guiri a la Sagrada Família

barcelona/all those.jpeg

barcelona/all those.jpeg

3
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Tot i que la previsió meteorològica amenaci d’amargar els plans al sol de les pròximes setmanes, des d’un vermut amb els amics fins al Primavera Sound, les agendes no paren, i segueixen igual de plenes que les d’un alcaldable en plena campanya. Als festivals, concerts i festes majors programats per als pròxims caps de setmana s’hi suma una graella plena a vessar de mercats ambulants que et deixarà traient-li foc a la targeta com si estiguessis en plena Gürtel. Apunta’t aquestes recomanacions, totes amb el segell ‘bo, bonic i barat’.

Aquest cap de setmana, de divendres, 26, a diumenge, 28, torna l’All Those Food Market. Ho farà envaint la plaça del Teatre Nacional de Catalunya (Arts, 1), amb una magnífica edició que pretén superar el rècord d’assistència de l’anterior, les 23.000 persones que van passar per les seves parades dedicades a la gastronomia.

Hi haurà pizzes de Detroit, barbacoes, ‘dumplings’, i fins i tot tastos de formatges, un munt d’espais on omplir-se l’estómac i sortir rodant a l’estil Kirby. A la degustació de menjar s’hi sumen paradetes per comprar essencials a la teva cuina, com olis d’oliva o vaixelles de ceràmica local, i una agenda amb tallers gastronòmics i música, entre d’altres. Això sí, quan arribis a casa, amaga la bàscula durant uns dies, perquè hi ha afartament garantit.  

Aquest diumenge també tens cita amb un dels mercats ambulants més famosos de la ciutat: els de segona mà del Flea (plaça de Blanquerna), que des del 2007 són la meca de les jaquetes de pana i els texans campana, l’uniforme oficial per anar a l’Apolo. I no només roba, aquest mercat està especialitzat en venda de segona mà, sigui el que sigui, des de la taula dels 60 del pis de la teva àvia fins a aquell jersei que es va comprar el teu pare en el viatge de noces. 

No és l’únic mercat que organitzen per a les següents setmanes. El dissabte dia 3 torna la Puça el Clot, al parc del Clot. I diumenge, dia 4, el Fleadonia, el mercat de carrer del Raval, a la plaça de Salvador Seguí (la de la Filmoteca). 

Tot a 1 euro

Per descomptat, no hi poden faltar els de Markets Barcelona, perfectes per rendir-te al consumisme tot i que tinguis menys pressupost que Ciutadans després de les municipals. Aquest dissabte i diumenge, passa’t pel Todo a 5€, al 78 del carrer d’Àvila, i dissabte, 4 de juny, al Todo a 1€, a L’Ovella Negra del Poblenou (Zamora, 78). Els dos mercats ambulants tenen una premissa molt senzilla: com bé indica el nom, el primer té un límit de 5 euros en productes, mentre que el segon ho ven tot a 1 euro, com si fos el tot a 100 de tota la vida, vaja.

I com si l’agenda de mercats ambulants no estigués encara plena a vessar, els mercats ambulants itinerants de Rethink Vintage arriben a Barcelona aquest cap de setmana, al número 6 de Buenaventura Muñoz. Els seus mercats es basen en la roba al quilo, és a dir, es compra al pes (35 euros per quilo). En total, hi haurà més de 10.000 peces ‘vintage’ i de segona mà. Perfecte per renovar l’armari abans que comenci la temporada de festivals. 

Notícies relacionades

Durant el cap de setmana del Primavera Sound, torna el Pal Market Fest, a Palo Alto Barcelona (Pellaires, 30-38), un mercat ambulant amb parades gastro, de disseny, vintage, art i moltíssima música que encanta als modernets barcelonins. I, aprofitant que estaran tots al Fòrum atrinxerats, oportunitat perfecta per passejar-se sense esquivar multituds. 

Finalment, per als adeptes de Carlos Ríos, aquests que al súper es llegeixen l’equivalent a ‘Els pilars de la Terra’ en etiquetes només per trobar-hi el menjar no processat, dues opcions. El Mercat de la Terra, un mercat agrari organitzat per Slow Food Barcelona que, cada dissabte, acosta als jardins de les Tres Xemeneies (avinguda del Paral·lel, 49) menjar que no té gust de cartró. O els Mercats de Pagès, que, també els dissabtes, acudeixen a Vallcarca, el Fort Pienc, el Guinardó, Sants i Germanetes per vendre verdures, pa, conserves, i un llarg etcètera sense ni un ultraprocessat.