On Catalunya

Troba la pau interior

Ruta antiestrès per Barcelona: com passar de Hulk a Bruce Banner

Portes tant estrès que fins i tot el Sepe s’apareix en els teus somnis humits. Apunta’t aquests locals: unes hores aquí i sortiràs en més harmonia que el dalai-lama

Ruta antiestrès per Barcelona: com passar de Hulk a Bruce Banner

Martí Fradera

3
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Acabes cada jornada laboral amb un cansament que ni Ramón Tamames després de dos dies de moció de censura. L’estrès t’està provocant un tic a l’ull que, si augmenta una mica més, les teves pestanyes generaran energia eòlica. ¿Estàs tan cremat amb la teva feina que fins i tot el SEPE apareix als teus somnis humits? Potser deixar-ho tot i començar una nova vida a l’estil Menja, resa, estima sembla poc plausible, així que apunta’t aquestes recomanacions: aquesta és la ruta antiestrès a Barcelona.

Comença el teu camí zen traient la ira a base de crits. Òbviament, fer-ho a casa queda descartat si no vols que se t’aparegui Carles Porta amb un micro atalaiant un nou possible capítol de Crims. Hi ha l’opció de pujar a Collserola a cridar en plena naturalesa, però amb l’alta densitat de pixapins que hi ha quan arriba la primavera, serà difícil fer-ho sense que algú es pensi que ets un llunàtic.

¿La solució? Passa’t per l’Espai Coriveu (Montmany, 17). Aquí lloguen sales insonoritzades per fer soroll sense molestar. Podràs cantar com Bad Gyal sense autotune o cridar com la Pantoja saltant de l’helicòpter de Supervivientes.

Continua la ruta baixant cap a la costa. Creua la Diagonal i segueix per Roger de Llúria. Abans d’arribar al pròxim destí, fes una parada a boxes a la basílica Puríssima Concepció (Roger de Llúria, 70). Aquest temple compta amb claustre gòtic que serveix d’oasi de pau i silenci en ple Eixample. Perfecte per aturar-se una estona, respirar profundament, tancar els ulls i transportar-se mentalment lluny dels ritmes urbans.

I de la tranquil·litat, a treure adrenalina per tots els porus. La ruta segueix a Barcelona Axe Throwing (Trafalgar, 8), el lloc de Barcelona on més ràpid volen les destrals (amb perdó del Parlament). Aquí vens a encertar a la diana amb la precisió de Xena, la princesa guerrera. «Com jugar als dards, però més bèstia», prometen els responsables d’aquest club de tir amb destrals. ¿El millor truc per alleujar la tensió de la setmana i encertar sempre al blanc? Visualitza la cara del teu cap a la diana

¿Que ets més de combatre l’estrès amb relax? Doncs creua la Rambla i ves fins al Raval, a Mailuna (Valldonzella, 48), un espai dedicat íntegrament al benestar. A la primera planta una teteria; a la segona, massatges. Els seus packs de berenar i massatge auguren una ascensió al Nirvana: primer vas perquè t’arreglin l’esquena sobre les seves lliteres i després reposes amb un te o infusió (la seva carta ofereix més de 60 opcions) acompanyat del pastís artesà del dia.

La ruta continua al museu més famós de TikTok, el Museu Moco Barcelona (Montcada, 25). Entre els seus molts espais hiperfotografiats s’amaga la Diamond Room, una habitació amb més brillants que lluentons en una festa de Cap d’Any, que gràcies al seu joc de llums i sons permet una total desconnexió amb l’exterior. «Un recordatori que els diamants neixen sota pressió», asseguren els fans de la sala. Potser et serveix com a metàfora perquè l’estrès del treball et resulti més lleu.

¿Un altre truc per relaxar-te? La tècnica de Massiel: servir-te un parell de còctels. A prop del Museu Moco hi ha el triangle de les cocteleries del Born. Monk (Abaixadors, 10), Dr. Stravinsky (Mirallers, 5) i Paradiso (Rera Palau, 4) estan a quatre passes i tots tres tenen una carta avalada amb diverses distincions on ofegar les penes.

Notícies relacionades

Si, malgrat tot, encara estàs que t’enfiles per les parets... Fes-ho literalment. Surt del Born, creua la Ciutadella i arriba fins a Marina, a Bloc District (Zamora, 96-106), un rocòdrom on escalar fins a dalt de tot. ¿Fart que et mirin per sobre de l’espatlla a la feina? Aquí podràs fer-ho tu: literalment. Res millor per combatre l’estrès de l’adrenalina.

Finalment, ‘bonus track’: l’Habitació de la Ràbia d’Axerum (Vilanoveta, 3, Vilanova i la Geltrú). Aquí passaràs de Hulk a Bruce Banner a base de trencar els mobles de l’habitació. Tecnologia, electrodomèstics, decoració... Destrueix el que sigui fins que tornis a convertir-te en un ésser de llum que ni el Dalai-lama.