On Catalunya

Any nou, ¿vida nova?

¿On pots complir els propòsits d’any nou a Barcelona?

¿Una altra llista llarguíssima que no compliràs? Sembla que Tamara Falcó no és l’única que ensopega dues vegades amb la mateixa pedra. Però aquesta guia et convertirà en l’exclusiu 10% de persones que sí que ho aconsegueixen

¿On pots complir els propòsits d’any nou a Barcelona?
7
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«Any nou, vida nova», repeteixes mentre et promets que aquest any, sí que sí, faràs un canvi radical a la teva vida. I no és per desanimar, però l’estadística juga en contra teu: ni un 10% dels espanyols compleix els propòsits. Així que ni anar al gimnàs, ni deixar de fumar, ni menjar més sa. El més probable és que acabis l’any igual que l’has començat. Però, si aquestes dosis de pessimisme nietzschià no t’han acovardit, a Barcelona hi ha moltíssimes opcions per arribar a la nit de Cap d’Any amb un ‘check’ en cada un dels teus propòsits

1. «Tindré una vida més sana»  

Un gimnàs de videojoc

Vas dir que començaries la vida sana després de Nadal. Però, igual com a Andrew Tate, les capses de pizza a la teva taula t’han delatat. Sembla que, per complir el propòsit, fer dieta queda descartat. Llavors, ¿què toca? ¿Anar al gimnàs? Basant-te en experiències passades, aguantar entre màquines et costa més que a Neo de ‘Matrix’. Però això és perquè no coneixes el gimnàs per a ganduls. O més aviat «el gimnàs per demostrar-te que no ets un gandul», puntualitza el Javier, CEO de Rockfit (Mèxic, 5), que, amb una mitjana de 5 estrelles a Google, es defineix com «el gym més ben valorat de Barcelona».

La recepta de l’èxit és senzilla, combatre des de l’arrel el principal problema pel qual no som capaços d’aguantar fent esport: «El cansament mental, perquè, per a molts, el gimnàs és avorrit». Per resumir la seva feina, Rockfit és com un videojoc a la vida real. Imagina’t ser dins del Super Mario, ple de plataformes, amb dificultats que augmenten mentre puges de nivell. «Ningú comença al ‘Candy Crush’ pel nivell 165», diu el Javier. Aquí, tampoc: «La gratificació és immediata i de seguida superes els teus reptes. Perfecte per continuar motivat», resumeix.  


2. «No tindré ‘FOMO’»  

Els llocs que estan de moda

És dissabte a la nit, ets a casa, tirat al sofà, mirant ‘stories’ sense prestar-hi gaire atenció. I veus que, estranyament, mitja ‘timeline’ és al mateix esdeveniment. Com una conjunció d’astres, on tu ets més fora que Plutó. I aleshores, el FOMO, la por de perdre’s grans plans, fa la seva feina. ¿La solució? Tingues sota el radar els ‘hot spots’ del moment. 

Fora dels grans clubs, ara estan de moda les sales on comença la festa abans. Locals que a les deu de la nit ja tenen ambient i que a les tres estan tancant la persiana. Els noms que més sonen ara mateix, la Vol (Sancho de Ávila, 78), Meteoro (passeig de Montjuïc, 72) i Heliogàbal (Ramón y Cajal, 80). 

També hi ha els restaurants i bars que arrasen a TikTok. Com Belbo Dos Besos (rambla de Catalunya, 15) o Spicy (Comte Borrell, 41), famosos pels seus neons. O els locals clandestins, on hauràs de creuar portes més amagades que les missives de l’Inspector Gadget, com Monk(Abaixadors, 10), al qual s’entra per un súper de 24 hores, o Paradiso (Rera Palau, 4), amagat rere la porta de la nevera d’un bar de Pastrami. 


3. «Seré més cultureta»  

El més ‘in’ en art i cine

¿T’has descarregat Letterboxd? Sí, la xarxa social per a cinèfils que et compta les pel·lícules que has vist en un any. Qualsevol que hi tingui un perfil ja ho sap: fer-ne el seguiment és addictiu i, amb un parell de setmanes utilitzant-la, acabes enganxat a les butaques del cine com Nicole Kidman a l’anunci d’AMC. 

Si, a sobre, vols omplir el teu dietari de pel·lícula amb films que s’allunyin dels ‘blockbusters’ del moment, apunta les sales on et trobaràs tot el moderneig barceloní: el Zumzeig (Béjar, 53), els Cines Maldà (Pi, 5), la Filmoteca (Salvador Seguí, 1), el Phenomena (Sant Antoni Maria Claret, 168) o el videoclub Video Instan (Viladomat, 239).

Una altra manera de complir el teu propòsit és passejar-te per les galeries més ‘hot’ de Barcelona. Per exemple, les Maxó, amb quatre seus entre el Gòtic i el Born, on conviuen el grafiti, l’art modern i desenes d’esdeveniments imperdibles. O el Palau Martorell (Ample, 11), un palau del segle XIX reconvertit en espai expositiu que va obrir les seves portes el mes passat i que inclou una exquisida exposició dedicada a Sorolla


4. «Estaré més zen»  

Rituals balsàmics

Estàs més nerviós que Froilán en el musical ‘Cruz de navajas’. I, no, no ets l’únic. Els ritmes de vida que portem fan que sigui impossible desconnectar. Tenim l’estrès a nivell Chihuahua, i és normal que un dels propòsits més repetits sigui aprendre a ser zen

Molts ‘tiktokers’ estan apostant ara pel mètode asiàtic: els rituals de te. Aquestes cerimònies senzilles, en què tota activitat consisteix a prendre te, són un ritual balsàmic que t’obliguen a posar pausa a la teva vida. Aquí, mentre et van servint gotet a gotet, no hi ha pressa, només calma. Un parell de recomanacions: Interior de Té (Milton, 1) i Ritual Thai (Còrsega, 281). 

O el benestar a base d’‘ommmm’, com el que ofereix el Dojo Zen Kannon (Gran Via de les Corts Catalanes, 665), un gimnàs on la salut postural és tan important com l’emocional. A través de classes de ioga, meditació i ‘mindfulness’, arribaràs al nirvana. 

Una altra manera de desconnectar: apaga el soroll digital. Sí, ignora les notificacions com si fossis Shakira amb Hisenda. Silenci total. Aquest és l’ingredient principal de les teràpies de (silencio), així escrit, amb parèntesis. El local, situat al carrer de Londres (41), combina la meditació, l’aiurveda, la psicoteràpia i la fisioteràpia amb un silenci sepulcral. 


5. «Cuidaré la meva parella»  

Mantén viva la flama

La conciliació és la gran tendència amorosa del 2023. Res de ‘workaholics’. L’amor és el primer plat; s’ha acabat pidolar per engrunes d’afecte. Així que toca dedicar-hi temps. Un pla per a aquest cap de setmana: pujar a la Torre Glòries i arrupir-te amb la teva parella als coixins amagats pel laberint que, fins al 8 de gener, està habilitat al mirador. Per primera vegada, voldràs enfilar-te per les parets amb la teva parella. 

Un altre pla d’arrupir-se, el Winter Cinemaa El Palace (Gran Via de les Corts Catalanes, 668). Un cinefòrum amb magnificència on vesteixen l’espectacular terrassa amb cabanes, mantes, coixins, bosses d’aigua calenta, crispetes, vi i xocolata calenta. O els concerts més monumentals de la ciutat. Els de Candlelight, amb música en viu sota la llum de les espelmes en escenaris icònics de la talla de Santa Maria del Pi o l’hospital de Sant Pau, i els concerts gratuïts d’orgue que la catedral celebra una vegada al mes. 

I, si la vostra relació és més morta que viva, utilitzeu l’ouija per reviure-la. Passeu-vos per Spirits Cocktails BCN (Súria, 6), la primera cocteleria dedicada a l’espiritisme. Entre aigua beneita, teles amb boirina, còctels amb ulls, nines maleïdes i taules amb ouija, segur que ressuscita la flama de l’amor.


6. «Veuré més els meus amics»  

Per un grup més cohesionat

Des del 2020, la teva vida social ha anat disminuint a la mateixa velocitat que la intenció de vot a Ciutadans. Per això, cuidar els amics és a tantes llistes de propòsits. Com les activitats amb una copa a la mà per crear vincles irrompibles. Per exemple, a Art Bar(Roger de Flor, 135), amb classes de pintura acompanyades de vi. Surts d’aquí amb un quadro sota el braç tant si el teu art s’acosta més al de Tàpies com al de l’‘Ecce Homo’ de Borja.  

Si el vostre grup és més d’esport que de cultura, salteu a l’acció, literalment, i passeu-vos per un club de salt. Per exemple, JumpYard (Sant Ferran, 4, Cornellà de Llobregat), que disposa de la tirolina més llarga de la Península: 100 metres de llarg, 11 d’altura i més de 20 segons suspès a l’aire. Un altre d’igual de popular, The Indoor Jumping Club (Perú, 230), equipat amb matalassos per a tots els nivells i llums discotequers. Porteu muda de recanvi, perquè acabareu suats. 


7. «Seré més sostenible»  

Notícies relacionades

Antídots per a l’ecoansietat

Greta Thunberg tenia raó quant a l’ecoansietat. I qui ho negui quedarà pitjor que Elon Musk, que, com el defineixen els usuaris de la seva pròpia xarxa social, «encarna tot el pitjor del divorciat cinquantí». Per això, aquest any toca passar-se al sostenible. És fàcil, i en només tres passos: un, la roba, de segona mà. Dos, fes les teves manualitats i no compris si no és estrictament necessari. Per exemple, a Sunset Taller (Torrent de l’Olla, 87), Taller Balam (Ventura Gassol, 25) o Studio Kanay (Bruc, 5), per fer des de ceràmica fins a decoracions per a la llar. I, finalment, agafa el tren. Res més sostenible, i és tendència, segons apunten els experts. ¿On pots anar? Una proposta ‘tiktokera’: pícnic romàntic i sessió de jocs als tobogans del parc de la Solidaritat d’Esplugues de Llobregat. No t’oblidis de gravar-ho tot, perquè potser et surt un viral.

Temes:

Barcelona