Icona de les lletres nord-americanes

Mor el novel·lista Corman McCarthy, autor de ‘La carretera’

Mor el novel·lista Corman McCarthy, autor de ‘La carretera’
1
Es llegeix en minuts
Elena Hevia
Elena Hevia

Periodista

ver +

El novel·lista Cormac McCarthy, un dels grans autors contemporanis nord-americans, ha mort aquest dimarts als 89 anys, de causes naturals, segons ha anunciat el seu editor i el seu col·lega Stephen King.

McCarthy, nascut Charles en una família de classe mitjana catòlica a Rhode Island (EUA) el 1933, va guanyar el premi Pulitzer el 2006 per ‘La carretera’, una història portada després al cine amb Viggo Mortersen, i el premi nacional del llibre nord-americà per ‘Tots aquells cavalls’ (1992). La seva obra ha sigut portada al cine també amb èxit a ‘No es país para viejos’, dels germans Cohen, amb Javier Bardem i Tommy Lee Jones.

Va cursar estudis d’humanitats a la Universitat de Tennessee durant el període 1951-1952, tot i que no es va graduar. Es va enrolar en l’Exèrcit el 1953 com a pilot però ho va deixar per dedicar-se a la literatura, cosa que el portaria a conèixer la pobresa i una vida nòmada amb diversos domicilis i altres tants matrimonis.

Notícies relacionades

 «Cormac McCarthy, potser el millor novel·lista nord-americà del meu temps, ha mort als 89 anys. Estava ple d’experiència i va crear una obra excel·lent. Lamento la seva mort», ha escrit King a les xarxes socials.

(hi haurà ampliació)