Delícia per als fans

Doble ració de Bruce Springsteen: a la venda el disc del segon concert a Barcelona

L’àudio conté els 29 temes que el Boss va interpretar junt amb The E Street Band, fins i tot ‘Born in the USA’, cançó que va dubtar a tocar

  • Bruce Springsteen treu a la venda el disc del primer concert a Barcelona: com i on es pot comprar

  • El Boss torna a fer-ho: un altre remolí emocional a l’Estadi Olímpic

  • MULTIMÈDIA | La connexió entre Barcelona i Springsteen en 6 concerts històrics

  • ¿Quines són les 10 millors cançons de Springsteen?

Doble ració de Bruce Springsteen: a la venda el disc del segon concert a Barcelona

FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts

Bruce Springsteen és present a les plataformes de música en ‘streaming’ més populars, amb Spotify al capdavant. Allà hi ha la seva discografia completa per a delícia dels seus fans, fins i tot els àlbums amb cançons inèdites com ‘The Promise’. No obstant, això no és ressenyable, ja que la resta de cantants fan exactament el mateix. Només hi ha una excepció: Neil Young, però això ara no ve al cas. Per desmarcar-se, un selecte grup d’artistes van més enllà: posen a la venda els àudios dels seus concerts. Un d’ells és el Boss. Aquest dimecres ja va treure el disc del primer recital que va fer el 28 d’abril a Barcelona, on va sotmetre l’Estadi Olímpic al poder del rock’n’roll. Diumenge va tornar a reunir 60.000 persones més i algunes segueixen amb (molta) ressaca emocional. Com a remei, el de Nova Jersey ha llançat aquest divendres el disc del segon xou a la capital catalana, en el qual va oferir una altra inflamada sessió amb l’E Street Band.

Els discos tenen una caràtula que enamora: cada un té una imatge de Springsteen durant els recitals. Si en el del 28 d’abril apareix desencadenat amb la guitarra junt amb el deliciós saxo de Jake Clemons (sí, és el nebot del cèlebre Clarence Clemons), la portada del concert del dia 30 mostra és una fotografia de l’assaig final amb l’Estadi Olímpic buit com a testimoni.

A diferència del primer disc, el segon inclou els temes ‘My love will not let you down’, ‘Johnny 99’ i ‘Ramrod’ en lloc de ‘Candy’s Room’ i ‘Human Touch’. En total, 29 cançons que va tocar sense parar ni un segon durant les dues hores i 59 minuts que va durar el xou. El Boss va penjar aquest dijous fotografies del concert i en una apareix la ‘setlist’. ‘Born in the USA’ apareix amb un interrogant, però finalment es va animar a tocar-la després de Thunder Road.

Notícies relacionades

L’àudio es pot comprar a través de la pàgina web del cantant i de nugs.net, un catàleg exclusiu de concerts en viu gravats professionalment d’artistes icònics. El cantant no només ha posat a la venda l’àudio dels recitals de Barcelona, sinó molts dels concerts de gires anteriors i dels que va fer pels Estats Units abans de començar el ‘tour’ europeu, inclòs el de l’1 d’abril passat al Madison Square Garden de Nova York.

Si vols escoltar qualsevol altre concert en directe del Boss també pots. De fet, el de l’última visita del Boss a Catalunya, al Camp Nou el 2016, també està disponible. El preu de cada un d’ells és de 14,99 dòlars, que es queden en 13,60 euros al canvi.