En la categoria Professional

Inma Bermúdez guanya el Premi Nacional de Disseny

Ha treballat per a empreses com IKEA, Rado o Lladró

Inma Bermúdez guanya el Premi Nacional de Disseny
2
Es llegeix en minuts

La creadora Inma Bermúdez ha guanyat el Premio Nacional de Diseño en la categoria Professional. Ha dissenyat mobiliari, il·luminació, vaixelles, rellotges, productes de llar, de bany i accessoris. És l’única dissenyadora espanyola que treballa per a IKEA, i al llarg de la seva carrera ha treballat per a Rado o Lladró. El seu llum ‘Follow Me’, dissenyat per a Marset el 2014, va marcar un abans i un després en el sector nacional i internacional de la il·luminació, per la seva aposta per la llum led sense fil.

Els Premios Nacionales de Diseño estan des del 2016 vinculats de manera contínua al País Valencià entre les seves diferents categories per a Professionals i Empreses, consolidant el discurs al voltant del talent i la creativitat l’any que València celebra ser la Capital Mundial del Disseny.

Inma Bermúdez és una de les professionals espanyoles més joves en obtenir el reconeixement nacional més gran a la trajectòria en disseny, tot i que, la seva carrera i multitud de guardons del sector a nivell internacional (Red Dot Award, iF Awards, premis Delta d’ADI-FAD, premis ADCV, premis Gràffica...) ja l’avalaven com un dels talents més destacats del moment, contribuint per poder narrar la història del disseny espanyol a través de projectes de repercussió internacional.

Va estudiar Disseny Industrial a la Universitat CEU Cardenal Herrera de València i a la Universitat de Ciències Aplicades de Pforzheim a Alemanya. De tornada a Espanya, va establir el seu estudi a València el 2007, que comparteix actualment amb Moritz Krefter, des d’on treballa per a marques com IKEA, Rado o Lladró, i els seus productes són reconeguts en llars de tot el món.

Tercera dona Premio Nacional de Diseño

Notícies relacionades

Els Premios Nacionales de Innovación y de Diseño són el reconeixement més important d’Espanya en aquests dos àmbits, i en la seva 30a edició coincideixen amb la celebració de València Capital Mundial del Disseny 2022.

La dissenyadora es converteix en la tercera dona en obtenir aquest reconeixement juntament amb Pati Núñez (2007) i Marisa Gallén (2019), i el seu perfil indiscutible se suma a la llista dels set professionals valencians que van guanyar aquesta categoria prèviament, des de Daniel Nebot el 1995 seguit per Xavier Mariscal (1999), Nacho Lavernia (2012), Mario Ruiz (2016), Marisa Gallén (2019) i Pepe Gimeno el 2020, que sumat a les empreses en territori valencià guanyadores en la seva corresponent modalitat (Punt Mobles, Actiu, Point, LZF Lamps i Expormim) resulten un nombrós grup que fan destacar el talent i traça del cohesionat ecosistema del disseny valencià des de la indústria i la professió.