Guardó

Sergio García Sánchez, Premio Nacional de Ilustración 2022

  • L’activitat professional de l’il·lustrador granadí se centra en la il·lustració editorial, el còmic i la il·lustració infantil, i ha sigut premiat «per multiplicar les possibilitats de la il·lustració amb imatges que per si soles narren»

Sergio García Sánchez, Premio Nacional de Ilustración 2022

SERGIO GARCÍA

1
Es llegeix en minuts

Sergio García Sánchez ha sigut guardonat amb el Premio Nacional de Ilustración, corresponent a l’any 2022, a proposta del jurat reunit aquest dimarts. El premi, concedit pel Ministeri de Cultura i Esport, està dotat amb 20.000 euros. El jurat ha destacat que García Sánchez «és un il·lustrador que amplia el format llibre portant la narració gràfica a altres llocs i per multiplicar les possibilitats de la il·lustració amb imatges que per si soles narren». A més, el jurat ha assenyalat que «té un llenguatge propi i singular, a més d’una tècnica amb una riquesa lineal que s’endinsa a l’infinit».

García Sánchez (Guadix, Granada, 1967) va estudiar Belles Arts a la Universitat de Granada, on actualment és professor titular en el Departament de Dibuix. La seva activitat professional se centra en la il·lustració editorial, el còmic i la il·lustració infantil. Ha treballat per a ‘The New Yorker’, ‘The New York Times’, Toon Books, Dargaud, Delcourt, Dibbuks, Edicions Santillana, Edicions SM, entre d’altres. Ha sigut guardonat amb els premis ÑH, APIM, Society of Illustrators, American Illustration, School Library Journal, Kirkus, Festival Internacional de Bande Dessinnée de Sierre & CBBD-Centre Belge de la Bande Déssinne. Ha participat en exposicions a París i Angulema (França), la ciutat de Nova York, Brussel·les, Frankfurt, Ginebra i Barcelona.