Oberts per vacances

¿Quines obres de teatre pots veure aquest agost a Barcelona?

  • Diverses sales mantenen programació en una cartellera al ralentí i amb una oferta en què predominen la comèdia, la música i l’humor

¿Quines obres de teatre pots veure aquest agost a Barcelona?
3
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Les comèdies predominen en la programació d’agost a Barcelona. Aquí hi ha una guia per orientar-se. Aquest cap de setmana és l’última oportunitat per veure l’espectacle de Sílvia Pérez Cruz ’Farsa (Género imposible)’ al Teatre Romea, que acaba funcions el dia 6, i ’El diablo cojuelo’, un divertit còctel de ‘clown’ i teatre clàssic interpretat per l’aclamada companyia Rhum & Cia que s’acomiada diumenge al Teatre Comtal. També l’equip d’’Immunitat’, l’última obra de Jordi Casanovas, un ‘thriller’ que planteja interrogants sobre les decisions polítiques preses arran de la pandèmia, se’n va de vacances i deixa La Villarroel el mateix dia. A partir de la pròxima aquesta és l’oferta teatral a Barcelona.

Teatre Goya. La comèdia de Marta Buchaca ’Quant temps em queda?’, un dels èxits del Grec Ciutat, continuarà fins al 15 d’agost a la cartellera. ¿Què faries si sabessis que et queda un mes de vida? Aquest és el punt de partida d’una història amb quatre personatges que broden Lluís Villanueva, Betsy Túrnez, Marta Bayarri i David Vert.

Ideal. Centre d’Arts Digitals. Una nova fórmula de musical és ‘Next to normal immersive’, amb impressionants projeccions digitals i figures de Broadway, coproduït pel Grec. Estarà a la cartellera fins al dia 17 d’agost.

Sala Flyhard. La sala de proximitat de Sants també manté fins al dia 15 ’Negatius’, escrita i dirigida per Sílvia Navarro, un altre dels èxits del Festival Grec. S’hi parla de la invisibilització que han patit les dones a partir de la història dels fotoperiodistes de guerra Gerta Pohorylle, més coneguda com a Gerda Taro, i Endre Ernö Friedmanm, que firmaven sota el pseudònim «Robert Capa». Tots dos van cobrir la Guerra Civil espanyola, però la història no els ha tractat igual.

Teatre Apolo. Igual com l’any passat serà l’únic teatre del Paral·lel que mantingui l’activitat amb tres obres que s’acomiadaran la setmana del 21. D’una banda, ’Paso a paso’, una comèdia de Peter Quilter en què tres amigues –interpretades per María Lanau, Resu Belmonte i Eva Barceló– s’enfronten a l’aventura de pujar a una muntanya en honor a una companya morta és a la cartellera de dimarts a diumenge. D’una altra, ’Corta el cable rojo’, una peça que també triomfa a Madrid en què la improvisació ho és tot. Hi estarà dissabtes i diumenges fins al dia 19. ’El musical de los 80 y los 90’ es pot veure fins al 19, els dijous i divendres a les 22.30 hores.

Teatre Gaudí Barcelona. Des que va obrir les portes el 2008 aquesta sala sempre ha mantingut programació a l’agost. Aquest any continua a la sala petita ’Okupes particulars’, una rodada comèdia amarga de Toni Cabré a la sala petita. A la sala gran, disposada a tres bandes, s’acaba d’estrenar ’Teràpia necessària’,un cant a l’art dirigit per Mont Plans i protagonitzat per Marta Fiol, i aquest dissabte comencen les funcions de ’La cupletista’, on Núria Esquius encarna Càndida Pérez Martínez, que va triomfar en els anys 20 amb els seus propis cuplets, tan populars com ‘La Marieta de l’ull viu’. Un to molt diferent té ’A casa amb Claude’, un ‘thriller’ de l’autor canadenc René-Daniel Dubois que parteix de l’assassinat d’un jove advocat homosexual per descobrir el costat més sòrdid de la justícia.

Teatreneu. Espectacle incombustible i sempre diferent, ’Improshow’ es manté amb dues versions diferents gairebé cada dia de la setmana, i els dissabtes s’afegeixen a la programació ’Agència matrimonial 7 d’amor’, paròdia protagonitzada per Maria Eugenia Casanova que es transforma en nombrosos personatges i ‘Volando voy, volando vengo’, una comèdia que transcorre en un aeroport.

Teatre de l’Eixample. L’humor picant i el musical marquen la tendència de l’agost en aquest teatre amb ‘Quieres pecar conmigo’, la comèdia del ‘satisfyer’, i ’Como una canción de los 80’, totes dues de divendres a diumenge. I ’Sex escape’, en la seva quarta temporada d’èxit. Només per a més grans de 18 anys i només els dissabtes.

Notícies relacionades

Teatre del Raval. ’Si lo cuentas te mato’, comèdia de Joaquim Bundó que parla d’amor, mentides i amistat a partir d’una situació enutjosa en la qual es veuen embolicats la nòvia d’un noi i el millor amic d’ell. Del 12 al 21.

El Llantiol. Els monòlegs predominen en el bufó cafè-teatre on han fet els seus primers passos reconeguts artistes. Ramón LSD oferirà ‘Manías’, ‘Zasca’ i les seves històries sobre ‘Ligar en Barcelona’ i Javi Duran i el seu ‘Fracashow’

Temes:

Teatre