Als 82 anys

Mor Miguel Muñiz, exdirector general del Teatro Real

El coliseu madrileny ha comunicat la notícia sense entrar en detalls sobre la causa de la mort

Mor Miguel Muñiz, exdirector general del Teatro Real

Javier del Real /EPC

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’antic director del Teatro Real, Miguel Muñiz, ha mort aquest dilluns a Madrid als 82 anys, segons ha informat el coliseu madrileny, que ha lamentat la pèrdua de qui va ostentar aquest càrrec des del 2004 fins al 2012.

Nascut a Ourense el 1939, Muñiz era llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat Complutense de Madrid i en la seva dilatada trajectòria professional va estar vinculat a diverses institucions i empreses públiques i privades.

El 1982 va ser nomenat Secretari General d’Economia i Planificació en el Ministeri d’Economia i Hisenda i el 1986, President de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO), càrrec que va exercir fins a 1996. Va formar part de l’Institut Nacional d’Estadística i Telefónica, on va estar enquadrat en el seu gabinet d’estudis, en una primera etapa, i posteriorment en el seu Comitè Executiu.

Iniciatives per modernitzar el Teatro Real

Notícies relacionades

El 27 de setembre del 2004 és nomenat director general del Teatro Real, càrrec que exerciria fins al 2012. Sota el seu mandat es van portar a terme iniciatives com la posada en marxa de les Entrades d’Últim Minut, el Projecte Audiovisual i les primeres gravacions d’òpera en DVD, el Projecte Social –la iniciativa del qual de música a la presó va obtenir la Medalla al Mèrit Social Penitenciari dos anys consecutius–, la creació dels festivals de jazz i flamenc a la Sala Principal o les primeres jornades de Portes Obertes, per citar només algunes accions. Totes «van contribuir a modernitzar i impulsar l’obertura del Teatro Real», segons ha destacat la institució.

En aquest context, l’actual president del Teatro Real, Gregorio Marañón, ha assegurat que coneixia Muñiz des de «fa molts anys» i el 2004 el va proposar com a director general a la llavors ministra de Cultura Carmen Calvo. «Es va retirar el 2012 havent exercit una extraordinària tasca en els temps difícils de la crisi econòmica del 2008. A més de ser un molt bon professional, com havia demostrat en la presidència de l’ICO, el Miguel ha sigut una excel·lent persona», ha remarcat.