Dotat amb 30.000 euros

L’actor Juan Diego Botto, Premio Nacional de Teatro 2021

El jurat destaca la seva capacitat per «arribar al gran públic a través d’un llenguatge clar i senzill però carregat de poesia»

L’actor Juan Diego Botto, Premio Nacional de Teatro 2021
1
Es llegeix en minuts

El Ministeri de Cultura i Esport ha atorgat aquest any el Premio Nacional de Teatro 2021, dotat amb 30.000 euros, a l’actor Juan Diego Botto (Buenos Aitres, 1975). El jurat ha reivindicat «la seva naturalesa d’home de teatre integral» i ha destacat «el seu profund i permanent compromís amb l’escena», així com la seva capacitat per «arribar al gran públic a través d’un llenguatge clar i senzill però carregat de poesia».

Notícies relacionades

L’actor ha triomfat amb el seu últim espectacle ‘Una noche sin luna’, centrat en la vida de Federico García Llorca, amb dramatúrgia de l’intèrpret i direcció de Sergio-Peris Mencheta. En aquest s’acosta al poeta i dramaturg amb una mirada actual per reinvindicar la importància de la llibertat, de la memòria i de les arrels.

El jurat ha proposat la concessió d’aquest guardó a Juan Diego Botto «pel seu profund i permanent compromís amb l’escena com a vehicle de transmissió de realitats polítiques i socials incòmodes i la seva capacitat de fer-les arribar al gran públic a través d’un llenguatge clar i senzill però carregat de poesia».

Temes:

Teatre