Crònica d’entrevista

Rocío Carrasco i l’«obra mestra» d’Antonio David Flores

  • La filla de la Jurado va admetre que la seva filla, Rocío Flores, la va agredir i la va denunciar el 2012, raó última del seu irreversible distanciament, però que l’inductor a l’ombra era el seu pare

  • L’esperada entrevista a la ‘celebrity’, realitzada en directe als estudis de Telecinco, va comptar amb desenes de participants i va oferir l’habitual segell d’espectacularització del drama de la cadena de Mediaset

Rocío Carrasco i l’«obra mestra» d’Antonio David Flores
5
Es llegeix en minuts
Julián García
Julián García

Periodista

ver +

El febrer del 2020, la revista ‘Vanitatis’ va revelar que Rocío Carrasco no havia renunciat de forma voluntària a la custòdia de la seva filla, Rocío Flores, en contra de la més aviat acceptada opinió general. La insalvable distància entre totes dues es devia en realitat a una sentència del Jutjat de Menors número 4 de Madrid que ordenava la seva «separació física temporal» després d’una agressió de la filla a la mare, un negre matí de juliol del 2012 a la seva casa de la urbanització Valdelagua, als afores de Madrid. La causa: una nímia discussió per una nectarina a l’hora de l’esmorzar que, segons la mateixa sentència, derivaria en «una disputa, en el transcurs de la qual [Rocío Flores] va clavar [a la seva mare] diversos cops, i va arribar fins i tot a tirar-la a terra [...] on va continuar colpejant-la i li va donar diverses puntades de peu». Rocío Flores tenia llavors 16 anys. Mai més, després d’aquell dia, mare i filla tornarien a parlar-se. 

L’escabrós episodi de juliol del 2012 va ser el principal, i més devastador, fil narratiu pel qual va transcórrer l’esperada entrevista a Rocío Carrasco a l’estudi 6 de Telecinco, dimecres a la nit. Una presència física, en directe, que la mateixa filla de ‘la Más Grande’ havia sol·licitat la setmana passada, just després de l’emissió del setè episodi del documental ‘Rocío: contar la verdad para seguir viva’, amb l’objectiu de «fer una aturada i aclarir algunes coses». La compareixença va ser, com era de preveure, a través d’un format de programa de vocació espectacular, presentat conjuntament per Jorge Javier Vázquez i Carlota Corredera, amb presència a l’estudi d’una variada nòmina d’experts, que anaven des d’estrelles de la premsa rosa, com María Patiño i Antonio Rossi (la relació del amb Rocío històricament ha sigut tensa), fins a periodistes de línia seriosa, com Ana Bernal-Triviño i Samanta Villar. Per rematar-ho, un impotent ‘videowall’ amb desenes d’amics i coneguts de Rocío Carrasco que, o bé es van dirigir a ella en directe o bé li van formular preguntes gravades: les seves cosines Ani i Rocío Jurado, l’expilot de motos Pablo Nieto, la cantant Paulina Rubio, l’actriu Yolanda Ramos, que va denunciar haver sigut també «maltractada» psicològicament, o Fayna Bethencourt, presència oportuníssima després que dimarts l’Audiència Nacional ratifiqués la condemna a cinc anys i vuit mesos de presó a la seva exparella, Carlos Navarro, àlies ‘el Yoyas’, per maltractaments i amenaces. 

Audiència milionària

No va faltar la presència sorpresa, a través de Skype, d’una persona poc habitual als platós, Fidel Albiac, actual parella de Rocío i, segons algunes veus crítiques amb la filla de la Jurado, l’home que l’hauria «abduït i allunyat de tot, inclosos els seus fills». En definitiva, un xou audiovisual de grans dimensions, amb la genuïna marca de Mediaset, entre la denúncia sincera i l’emotivitat impostada, llarg, gairebé etern, farcit de pauses publicitàries, amb un to espectacularitzat en vibrants colors 4K no acabava de casar amb la duresa de les situacions allà exposades: devastadores relacions materno-filials, actes de violència física, difícils processos judicials i, a l’ombra, l’ominosa presència d’un presumpte maltractador psicològic movent els fils del mal. El resultat, no obstant, no va poder ser millor per a Telecinco: la prèvia de l’entrevista va arrasar amb un 22% i 4.030.000 espectadors, mentre que el segon tram va reunir un impressionant 32,5% i 3.041.000 espectadors.

Vestida amb un impactant vestit jaqueta blau elèctric i amb la melena pèl-roja a l’altre costat del que lluu a la docusèrie, Carrasco va entrar en escena mentre Blas Cantó, representant d’Espanya a Eurovisió, oferia una captivadora versió de ‘Como alas al viento’. Amb llàgrimes als ulls, però amb commovedora serenitat, l’expresentadora i ‘celebrity’ va admetre que, en efecte, la seva filla l’havia agredit, tot i que l’autor intel·lectual seria el seu exmarit, l’antic guàrdia civil Antonio David Flores: «És cert. Rocío [Flores] m’agredeix, i jo acabo a l’hospital. Però a mi m’estava clavant una pallissa el seu pare. Jo sé que la meva filla no és això en què l’han convertit», va denunciar Rocío, visiblement afectada, a punt de la hiperventilació. «Vull demanar públicament a les persones que l’ataquen per això que no ho facin. Ella no en té la culpa, la té una altra persona, el seu pare». Carrasco va arribar a afirmar, en una de les frases de més impacte de la nit, que «convertir en això la meva filla és la seva obra mestra (d’Antonio David) per aconseguir acabar de matar-me. Si no explico això, no puc dir com de monstruós és el seu pare». 

«Papa, ja està fet»

Notícies relacionades

Va ser el relat d’un espant: de com la seva filla, induïda segons Carrasco pel seu pare, la va denunciar per agressió, malgrat que, finalment, seria la noia, llavors menor d’edat, qui acabaria sent responsabilitzada penalment per això. «Ni la vaig denunciar ni jo denunciaria mai la meva filla. No podria denunciar mai la meva filla, perquè és el més meravellós que m’ha passat a la vida», va afirmar Rocío, que, amb un nus al coll, va haver d’admetre com a certa una informació del diari ‘El Mundo’ segons la qual, després de l’agressió de Valdelagua i la posterior denúncia a la caserna de la guàrdia civil, la filla li hauria dit per telèfon al seu pare: «Papa, ja està fet».

Rocío Carrasco, molt precisa en l’exposició dels fets que va relatar, com de costum, va admetre que la seva filla havia intentat contactar amb ella en els últims temps, però que la seva precària estabilitat emocional i el consell dels seus terapeutes encara no li permeten despenjar-li el telèfon. «Ara no, perquè ni estic preparada ni crec que ella ho estigui. Però no m’agradaria perdre aquesta esperança», va afirmar Carrasco, obrint la porta a una possible reconciliació amb la seva filla nou anys després d’aquell dramàtic episodi de violència i posterior allunyament.