«Si les dades ho permeten»

Ponsa confia que la cultura sigui una excepció al confinament comarcal

La consellera trasllada la demanda del sector a Salut i espera que sigui possible en els pròxims dies

Ponsa confia que la cultura sigui una excepció al confinament comarcal
1
Es llegeix en minuts

El Govern està treballant perquè les entrades a espectacles o concerts permetin sortir fora de la comarca i serveixin d’aquesta manera de salconduit al confinament comarcal, decretat aquesta setmana arran de l’augment de casos de Covid-19 i de la situació a les ucis, amb 498 persones ja aquest dissabte. La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha explicat aquest dissabte que s’han fet seva la demanda del sector i que han traslladat els arguments de seguretat a la Conselleria de Salut.

Ponsa confia que en els pròxims dies, a mitjans de setmana, es pugui fer aquesta excepció al confinament comarcal, si bé ha assenyalat que estan pendents de l’evolució de la pandèmia: «Esperem que en els pròxims dies, si les dades ho permeten, puguem parlar de revertir en part aquesta mesura».

Notícies relacionades

«Esperem que si és viable, perquè les dades ho permeten, pugui ser al més aviat possible», ha respost Ponsa preguntada per aquesta demanda del sector cultural, en un acte en Sant Cugat del Vallès (Barcelona). La consellera considera que aquesta mesura és «realitzable», ja que les entrades permeten demostrar de manera senzilla l’assistència a un acte cultural.

«Creiem que és molt viable. Així com no és el moment potser d’incrementar els aforaments del 50% al 70%, perquè les dades ho desaconsellen, en aquesta mesura no hi veiem inconvenient», ha raonat. Ponsa ha afegit que, com a consellera, està «batallant» perquè sigui possible, però que la decisió ha de ser presa al si del Govern i amb l’aval de les autoritats sanitàries.