Premis Goya 2021

La sobrietat i el negre triomfen a l’alfombra vermella d’uns Goya diferents

Les grans protagonistes de la nit han apostat per vestits de línies rectes i depurades, conscients que la pandèmia no convida a l’excés

4
Es llegeix en minuts

Que aquesta nit és molt diferent d’altres dels premis Goya és evident, malgrat això, l’alfombra vermella no ha perdut brillantor ni interès en una gala en què el negre ha triomfat i l’elegància ha ressaltat per la sobrietat dels dissenys. 

Les actrius han apostat, tant a l’alfombra vermella que ha tingut lloc a l’Hotel Miramar de Màlaga abans de la gala, com a les connexions telemàtiques, per vestits de línies rectes i depurades, creacions amb què celebrar la festa del cine espanyol, però conscients que la situació sanitària no convida a l’excés sense mesura.

Antonio Banderas, l’amfitrió i mestre de cerimònies de la gala, al celebrar-se la 35 edició dels premis Goya, al Teatro del Soho CaixaBank de Màlaga que ell dirigeix, va ser dels primers a aparèixer lluint un esmòquing combinat amb una senzilla samarreta negra. Al seu costat, enlluernadora, María Casado, presentadora també de la gala, va apostar per un model negre d’escot asimètric, amb una cotilla drapada en forma de cor de microlluentons de Pronovias. 

L’estil de Belén Cuesta a la gala dels Goya sempre és dels més destacats. També en negre, cenyit a la seva silueta, l’actriu va vestir una creació de Carolina Herrena NY, amb les espatlles a l’aire i mànigues bollades. Sempre elegant, Paz Vega va apostar per un vestit d’alta costura de Georges Hobeika, negre amb lluentons fent un joc de rombes i un discret escot de pic. Marta Nieto, també de negre i plata, va ser de les més elegants de la nit.

Atrevida ha sigut l’elecció de Hiba Abouk amb un vestit de Giambattista Valli rosa xiclet, amb minifaldilla i cua llarga. Un Óscar de la Renta en verd i blanc és el que ha lluït Natalia Verbeke, una de les poques que ha optat pels cabells recollits. Juana Acosta, nominada al premi a millor actriu de repartiment, és impossible que decebi; la colombiana ha sabut com portar un disseny de Miu Miu molt sexi. Divertida sempre, Verónica Echegui, nominada a la mateixa categoria, ha brillat amb un top i una faldilla de lluentons platejades de Paco Rabanne. Natalia de Molina, la seva companya en pugna pel mateix guardó, duia un vestit pantaló blanc en setí, amb una americana oberta que mostrava una brillant llenceria i que s’allargava a la cua, de JCPajares. Nathalie Poza, tanca aquest quartet de nominades, amb un disseny en rosa amb fils de plata de Nina Ricci.

L’últim boom del cine espanyol i les últimes passarel·les de premis, Milena Smit, ha optat per un disseny de Givenchy amb escot quadrat, en to torrat de tires horitzontals i un bufó maquillatge que simulava un tatuatge maori que emmarcava els seus ulls.

Les dues grans dames de la nit, Ángela Molina, Goya d’Honor 2021, i Marisa Paredes, Goya d’Honor 2020, han sigut de les dones més elegants. Ángela Molina ha lluït un Armani Privé negre amb esclats daurats i pedres incrustades al cos, que ha complementat amb unes arracades de finals del segle XIX, en or, ònix i perles de Bárcena. Duyos ha dissenyat per a Marisa Paredes un abric trapezi en organdí amb fils metal·litzats i serrells de seda en negre i albergínia, amb cos i faldilla negres. 

Una camisa blanca amb un cosset superposat de cuir negre ha sigut la discreta i encertada elecció de Dior d’Amaia Aberasturi, nominada a millor actriu; a la banda oposada María Barranco ha apostat per un colorit vestit estampat de flors de Pertegaz.

Amb nervis davant la seva primera actuació als Goya, la cantant Vanesa Martín ha lluït un vestit pantaló negre d’Alberta Ferretti amb vidres en marró i plata. Aitana Ocaña, que també cantarà a la gala, portava un juvenil disseny de Versace en blanc i la cantant argentina Nathy Peluso, va optar per un disseny propi de tall clàssic i inspiració rococó del que va confessar estar molt orgullosa.

Una gala en què també han triomfat els esmòquing femenins, com ha sigut el cas de la cantant Rozalén, nominada a millor cançó original, que ha optat per un de color vermell, intens amb solapes asimètriques, dissenyat per Otrura. Emma Suárez ha triat també un esmòquing negre d’Armani adornat amb un fermall del segle XIX en or, plata i diamants. També d’esmòquing es va passejar per l’alfombra vermella Najwa Nimri, amb els punys de la jaqueta acabats en farbalans de gasa i unes obertures molt sexies als pantalons.

Des de casa seva, Mario Casas duia un esmòquing sense corbata de llacet i amb mocassins sense vellut. Fernando Valdiviso un agosarat Moschino blau amb rivets en blanc. El model i actor Jon Kortajerena, sempre impecable, ha apostat per una de les seves firmes de capçalera, Tom Ford. 

A la nit dels Goya, José Coronado sempre és fidel a Brook Brothers, mentre que Álvaro Cervantes ha lluït un esmòquing crema de Salvatore Ferragamo, i Alejandro Sanz, que veurà la gala des de casa seva, es va atrevir amb un esmòquing bordeus. 

Notícies relacionades

La sastreria de García Madrid és sempre una de les més requerides pels homes, i aquesta nit el dissenyador de Jaén ha vestit Chema del Barco, Roberto Álamo, Tristán Ulloa i Ricard Sales. Javier Cámara i David Verdaguer, nominat a millor actor revelació, han confiat en Pedro del Hierro. 

Tot i que Penélope Cruz, no va passar per l’alfombra vermella, està previst que doni un dels premis de la nit al costat de Pedro Almodóvar.