Escàndol

Detingut per presumpta agressió sexual el cap de la cinematografia francesa

Dominique Boutonnat, productor d’‘Intocable’, acusat pel seu fillol de temptativa de violació

1
Es llegeix en minuts

El productor francès Dominique Boutonnat, responsable d’èxits com ‘Intocable’ i president actual del Centre Nacional Cinematogràfic (CNC) de França, va ser detingut dimecres després d’haver sigut acusat pel seu fillol d’agressió sexual i temptativa de violació.

La cadena BFM TV va indicar que el jove, de 22 anys, assenyala que els fets van tenir lloc l’estiu passat durant les vacances, una acusació que Boutonnat ha desmentit a través del seu entorn en aquest mateix canal. La denúncia va ser presentada a l’octubre i la investigació judicial oberta per la Fiscalia de Nanterre, als afores de París, està en mans de la Policia Judicial.

Boutonnat, de 51 anys, va assumir la presidència del CNC el juliol del 2019 i com a productor o gestor de fons, segons va assenyalar llavors aquest organisme, ha contribuït a la creació i al desenvolupament d’uns 250 projectes cinematogràfics i audiovisuals al país. Entre ells, a més d’‘Intocable’, dirigida per Olivier Nakache i Eric Toledano el 2011, hi ha ‘El pasado’ (2013), de l’iranià Asghar Farhadi, i ‘Los seductores’ (2010), de Pascal Chaumeil, protagonitzada per Vanessa Paradis i Romain Duris.

Un dels objectius de l’organisme que presideix és aportar ajudes a la creació, la producció i la distribució de pel·lícules i curtmetratges, afavorir-ne la promoció i estudiar i elaborar textos legislatius i reglamentaris relacionats amb el cine i altres arts visuals.

Notícies relacionades

La seva denúncia per agressió sexual i intent de violació se suma a la llarga llista d’acusacions fetes públiques en les últimes setmanes a França, que en molts casos han utilitzat com a altaveu les xarxes socials.

Entre els acusats hi ha el reconegut politòleg francès Olivier Duhamel, denunciat pel seu fillastre, Antoine Kouchner, per abusos. El seu cas va provocar aquest dimarts la dimissió del director de l’Institut d’Estudis Polítics francès (Sciences Po), Frédéric Mion, després que se li retragués no haver actuat malgrat estar al corrent de les acusacions contra Duhamel, professor d’aquest prestigiós centre.