CINE ESPANYOL

L’Acadèmia de cine ajorna l’anunci de les nominacions als Goya

La condicions meteorològiques de la Comunitat de Madrid obliguen a posposar l’acte

L’estatueta dels premis Goya.

L’estatueta dels premis Goya.

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez
Beatriz Martínez

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

«Dada la situació meteorològica a la Comunitat de Madrid i seguint les recomanacions oficials, l’Acadèmia de Cine ha hagut d’ajornar la lectura de nominats», ha anunciat la institució en un comunicat oficial.

Estava previst que fossin Dani Rovira i Ana Belén els encarregats d’obrir els sobres de cada una de les categories, però caldrà esperar que l’Acadèmia anunciï una nova data al calendari perquè l’acte es dugui a terme, ja que no semblen haver contemplat la possibilitat de fer-ho ‘online’, com per exemple sí que va passar amb els Premis Feroz.

Són moltes les activitats culturals i educatives que s’han vist afectades aquests dies pel temporal, entre elles el tancament dels museus, així com l’ajornament fins al pròxim dimecres de l’inici del segon trimestre del curs escolar.

Notícies relacionades

Primer la pandèmia va obligar a retardar la data habitual de la lectura de nominats, que tradicionalment sol tenir lloc a principis de desembre, i ara és el ‘Filomena’ i la nevada del segle a Madrid la que ha deixat amb la intriga de quines seran les pel·lícules protagonistes de la que sens dubte serà l’edició més atípica de la història dels guardons. Amb els cines tancats diversos mesos, l’ajornament de gran part de les grans estrenes, la supressió de les finestres i el predomini del consum casolà a través de plataformes, el panorama de cine espanyol d’aquest any s’ha vist totalment alterat, així que es preveu, per la falta de varietat, que a més d’algunes favorites indiscutibles, com ‘La boda de Rosa’ o ‘Las niñas’, podrien colar-se obres menys convencionals com el documental ‘El año del descubrimiento’.

La cerimònia de lliurament de la 35 edició dels Premis Goya tindrà lloc el 6 de març i inclourà també algunes particularitats, com la divisió en tres seus per respectar els aforaments per la Covid-19 al Teatre del SohoCaixaBank a Màlaga (on es trobaran els presentadors de la gala, Antonio Banderas i María Casado), al Palau de les Arts de Valencia i al Teatre Bankia Príncipe Pío de Madrid.