TORNAR A COMENÇAR

El Versus Glòries aixeca el teló després de gairebé cinc mesos tancat per la pandèmia

«Hi ha ganes de veure teatre», afirma Jofre Blesa, codirector de la sala, que acaba de reobrir amb la comèdia 'Gustafsson R60'

El teatre compleix amb totes les mesures del Procicat: ocupa només la meitat d'aforament, respecta les distàncies de seguretat i pren la temperatura al públic a l'entrar

zentauroepp54565795 icult versus glories200820162939

zentauroepp54565795 icult versus glories200820162939

2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Després de gairebé cinc mesos sense oferir espectacles, el Versus Glòries es va retrobar amb els espectadors complint totes les normes de prevenció davant la Covid-19 que marca el Procicat. L’aforament de la sala de 100 persones s’ha reduït a 50 per espaiar la gent, que va arribar amb mitja hora d’antelació per poder seguir a adaptar-se a la nova realitat teatral: presa de temperatura a l’entrar, alfombres per netejar les sabates i entrada escalonada per files per mantenir sempre la distància de seguretat, una cosa que també es controla al sortir. «Tots els espectadors venien conscienciats. Hi ha ganes de veure teatre i de riure, per això hem optat per aixecar el teló amb una comèdia. ¡Ja tenim bastant drama al nostre voltant!», confessa a EL PERIÓDICO Jofre Blesa, codirector artístic de la sala. 

‘Gustafsson R60’, una obra escrita i dirigida per Rosa Molina i interpretada per Óscar Jarque, Edgar Moreno, Xavier Pàmies, Laura Porta, Rafaela Rivas i Núria Sanmartí, ha inaugurat la nova etapa del teatre, disposat a combatre la pandèmia amb aquest muntatge de La Trama, companyia resident al Versus Glòries. Es tracta d’un vodevil protagonitzat per tres parelles on la taula de disseny que dona títol a l’espectacle és gairebé un personatge més. Tot el que té a veure amb el passat d’aquest estilitzat objecte guanya protagonisme a mesura que transcorre l’obra.   

Bones sensacions i por

Tot i que les bones sensacions del dia de l’estrena i de la venda d’entrades van animar els responsables de la sala, l’advertència de Quim Torra sobre possibles mesures més dràstiques si continuen creixent els contagis els ha posat en guàrdia. «Ens hem esforçat molt per demostrar que la cultura és segura. Espero que no tornin a estigmatitzar-nos ni impedeixin l’activitat cultural de teatre, cine i música». El Versus, com les altres poques sales de la ciutat que estan obertes, com el TGB o l’Aquitània, ha posat tota la carn a la graella per fer que el públic «se senti a gust i segur».

Notícies relacionades

Tot l’equip de‘Gustafsson R60’ abans de començar els assajos, i han adaptat l’obra a les actuals circumstàncies, limitant el contacte físic. A més, mantenen una vida social limitada per evitar problemes. Només que un actor es contagiés, tots estarien en quarantena i adeu muntatge. «El festival Grec va demostrar que és possible continuar fent teatre i cal seguir endavant», recorda Blesa. Després de participar en el festival amb propostes en ‘streaming’, el Versus Glòries ha passat de 2.000 seguidors a les xarxes socials a 18.000. «El Grec ha donat notorietat a les sales de proximitat a través d’una plataforma que aprofitarem per potenciar la comunicació amb el públic. El recolzament d’Adetca també ha sigut important, ara tenim més força», afegeix. El seu objectiu és donar sortida al talent i «donar feina a les companyies, actors i tècnics» i reprogramar les obres que no van poder veure’s la temporada passada. 

Cada 15 dies, el Procicat revisa el protocol que cal seguir. Les últimes dues vegades, l’1 i 15 d’aquest mes, va permetre obrir el 50% de l’aforament. «En aquests moments no perdem ni guanyem diners però almenys tenim activitat. Les companyies necessiten treballar i la gent vol anar al teatre, tot i que les persones més grans tenen por. Temo que costarà recuperar el públic de més de 60 anys».  

Temes:

Teatre