Un sector castigat per la Covid

Els cines espanyols lamenten l'«engany al públic» al no estrenar 'Mulan' en sales

Disney l'estrenarà el 4 de setembre a Disney+

fcyhhcrzffai5gjmofmgzs3q34

fcyhhcrzffai5gjmofmgzs3q34

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Federació de Cines d’Espanya (FECE) creu que «s’ha enganyat el públic que esperava poder disfrutar» de la pel·lícula ‘Mulan’, de Disney, en sales de cine, «com així s’ha estat publicitant des del primer moment» que es va presentar la pel·lícula d’aquesta plataforma.

Mulan’ era una de les grans apostes cinematogràfiques de Disney per al 2020, però la pandèmia de coronavirus ha impedit que l’esperat ‘remake’ arribés als cines. Després de diversos retards en la seva data de llançament, la companyia finalment ha decidit estrenar la cinta en el seu servei de ‘streaming’ el pròxim 4 de setembre.

FECE ha defensat en un comunicat que, una vegada que la majoria de les sales de cine a Espanya (75%) estan de nou obertes al públic, l’«enfocament de tota la indústria» hauria d’estar centrat que el públic torni als cines per «disfrutar de l’experiència única de veure pel·lícules a la pantalla gran», recull Europa Press.

La supervivència de la indústria

«Per garantir la supervivència de tota la indústria és necessari que el nou contingut es llanci primer als cines, respectant la finestra actual, ja que els dos elements s´ón essencials per a la bona salut de tots els sectors de la indústria cinematogràfica», ha lamentat.

En aquest sentit, ha defensat que una estratègia d’estrena primera en cines i després en les finestres successives és un model de negoci «provat i crucial per garantir que el públic pugui disfrutar d’una àmplia gamma» de pel·lícules.

«Si bé des que va començar la crisi, des de la banda de la distribució indicaven que “estem tots junts en això”, els esdeveniments recents deixen més clar que mai que aquest sentiment ha d’estar recolzat per accions, no només per paraules», han criticat els cines espanyols.

«Tot el sector s’enfronta a desafiaments sense precedents i per això més que mai,les decisions s’han de prendre amb una perspectiva a llarg termini. Si des dels principals estudis de Hollywood, s’obliga els cines a esperar fins que el sector surti de la crisi als Estats Units, serà massa tard per a molts cines espanyols i europeus, que ja estan preparats per rebre les grans estrenes», ha alertat.

Notícies relacionades

La FECE ha posat com a exemple l’èxit recollit per la pel·lícula de Santiago Segura, ‘Padre no hay más que uno 2’, que ha aconseguit unes xifres de taquilla similars a l’etapa prepandèmia. «És una prova contundent que existeix una forta demanda del públic per veure nou contingut en pantalla gran», ha destacat.

Finalment, les sales de cine consideren que és necessari el «compromís» de tota la indústria, especialment dels principals estudis de Hollywood, per garantir la salut futura de tot el sector. «Al fer-ho, s’asseguraran que la indústria cinematogràfica en general es recupera i torna d’aquesta crisi més forta i resistent que mai», ha conclòs.