DISNEY ESTRENARÀ LA PEL·LÍCULA AL SEU CANAL

Liu Yifei, una Mulan d'alta costura

L'actriu i cantant xinesa és la protagonista de la nova versió de la pel·lícula de Disney, que s'estrena el 4 de setembre

lmmarco52713788 hollywood california march 09 yifei liu attends the prem200312162344 / Axelle Bauer-Griffin

lmmarco52713788 hollywood  california   march 09  yifei liu attends the prem200312162344
lmmarco52713595 hollywood  california   march 09  yifei liu attends the prem200312162406

/

3
Es llegeix en minuts
Luis Miguel Marco

L’actriu xinesa Liu Yifei ja pot respirar una mica més tranquil·la. Disney ha invertit molts diners, uns 200 milions de dòlars, i ha anunciat aquest dimarts que estrenarà ‘Mulan’, la versió en acció real del clàssic animat, amb Yufei de protagonista absoluta, als Estats Units el pròxim 4 de setembre. Ho farà a la seva plataforma Disney Plus i per 30 dòlars (uns 25 euros). La pandèmia va obligar a retardar diverses vegades aquesta esperada estrena a les sales de cine. 

De fet la pel·lícula va tenir la primavera passada fins i tot la seva preestrena a Hollywood, amb alfombra vermella inclosa. Liu Yifei va arribar el 9 de març al Dolby Teatre de Los Angeles, escenari de la gala dels Oscars, amb dos ajudants estirant la cua del seu aparatós vestit amb lluentons daurats formant dibuixos d’inspiració oriental, un vestit firmat pel dissenyador libanès Elie Saab. Tota una princesa Disney d’ulls ametllats i cabells negres deixats anar. 

La crítica que ha vist la cita ha destacat que Liu Yifei no decebrà com la nova Mulan en carn i ossos. La cinta, dirigida per la neozelandesa Niki Caro, recrea amb grans efectes una molt coneguda llegenda xinesa en la qual la protagonista, Hua Mulan, suplanta el seu malalt pare quan l’exèrcit imperial xinès exigeix que s’allisti un home de cada família per lluitar contra els huns.

Yifeu no és gaire coneguda a Occident, però aviat ho serà. Va néixer amb el nom d’An Feng fa 32 anys a Wuhan, la província xinesa on es va iniciar l’esclat del coronavirus i on té familiars i amics. «Estic realment impressionada per com la gent va passar moltes setmanes sense sortir de casa. Només espero un miracle i que això acabi ben aviat», ha expressat la noia. 

El seu pare era professor d’universitat i secretari de l’ambaixada xinesa a França i la seva mare, ballarina i intèrpret. Quan tenia 10 anys els seus pares es van divorciar i ella es va quedar amb la seva mare, amb qui es va mudar a Nova York durant diversos anys. Allà va adoptar el cognom de la seva progenitora (Liu) i va començar a treballar com a model mentre aprenia a ballar, tocar el piano i cantar. Als 15 anys, va tornar al seu país i va entrar en una escola de Pequín especialitzada en cine i interpretació. Abans de graduar-se, el 2006, va començar a treballar en sèries de televisió xineses. 

Model cobejada

Aviat es va convertir en rostre popular, gràcies a la seva aparició en cintes de ciència-ficció i romàntiques.... era qüestió de temps que els responsables de Disney es fixessin en ella pensant en el mercat asiàtic. Després de superar un càsting a què es van presentar més de mil candidates en cinc continents, en ‘Mulan’ la jove s’hi ha deixat literalment la pell. És ella en el 90% de les accions en les quals apareix muntant a cavall, esgrimint l’espasa, lluitant... «Tot i que sempre teníem una especialista en el set per rodar les escenes d’acció, es va entrenar intensament i va funcionar».

Notícies relacionades

La noia ha aparegut ja en un bon nombre d’alfombres vermelles i s’ha convertit en una model cobejada per a les firmes de luxe. Ha sigut imatge d’Emporio Armani i al passat Festival de Cine de Cannes va lluir un disseny blanc paraula d’honor que portava flors roses brodades en tres dimensions.

Liu també canta. Ha gravat diverses cançons i de fet participa també a la banda sonora de ‘Mulan’, que també ha significat la tornada musical de la cantant Christina Aguilera, present també en la preestrena a Hollywood amb un quimono rosa i els cabells recollits. Liu manté un perfil baix a les xarxes socials, però per algunes de les fotos que puja sabem que li agraden els gats i els gossos. 

Temes:

Disney