PROGRAMACIÓ PER A LA NOVA NORMALITAT

Van Morrison actuarà en un Festival de Pedralbes reinventat

La mostra anuncia els seus primers 33 concerts per a aquest estiu, incloent els dos que oferirà el cantant nord-irlandès i els d'artistes com Pablo López, Marlango, Paco Ibáñez, Salvador Sobral i Els Pets

zentauroepp43960401 vitoria   gasteiz  22 06 2018 concierto de van morrison en e200622214632

zentauroepp43960401 vitoria gasteiz 22 06 2018 concierto de van morrison en e200622214632 / FERRAN SENDRA

3
Es llegeix en minuts
Jordi Bianciotto
Jordi Bianciotto

Periodista

ver +

L’agenda de concerts d’aquest estiu a Barcelona, recomposta en les últimes setmanes a gran velocitat, suma l’última gran programació que quedava pendent, la del Festival de Pedralbes: 33 concerts confirmats que representen l’avançada de prop d’un centenar d’actuacions que es desplegaran als jardins del 9 de juliol al 12 de setembre. En el cartell, una figura internacional d’alta volada, Van Morrison, que oferirà dos recitals el 22 i el 23 de juliol.

És l’oferta batejada com ‘Fes Pedralbes’, fruit d’una «reinvenció» del festival, va assenyalar aquest dimarts el seu director, Martín Perez, en roda de premsa a la Casa Seat, i que es posarà a caminar amb un concert de Pablo López a veu i piano (9 de juliol). Cartell, com tots els d’aquest estiu, apuntalat en artistes de la nostra escena, si bé deixa anar aquest inesperat as a la màniga que representa el fitxatge de Van Morrison. L’autor de ‘Gloria’ oferirà a la mostra les seves úniques actuacions a Espanya, tres anys després de la seva última visita a Barcelona.

De Loquillo a Ara Malikian

Al juliol, Pedralbes acollirà a Loquillo i Gabriel Sopeña (dia 10), Miss Cafeïna (11), Diana Navarro (24), Marlango (25), Paco Ibáñez (29) i Salvador Sobral (30, amb un repertori de boleros), així com les propostes de signe clàssic de l’Orquestra del Liceu  (17 i 18, fruit d’un acord amb el Gran Teatre) i Ainhoa Arteta (19). A l’agost actuaran Hombres G (1), Ana Guerra (2), David Bisbal (5), Los Secretos (6), Guitarricadelafuente (7), Varry Brava (8), Andrea Motis (9), Carlos Núñez (14), Ara Malikian (15), Els Pets (21), La Vella Dixieland (27), Companyia Elèctrica Dharma (28) i el tribut a Queen de Momo (29).

 Sota el paraigua de Luz de Gas hi haurà actuacions d’artistes associats a la sala com els grups de ‘covers’ Hotel Cochambre (12 de juliol), Big Mouthers (16) i ABBA The New Experience (31), la cantant Monica Green (26 de juliol) i el tribut ‘springsteenià’ de Manel Fuentes (12 d’agost). Les entrades es posaran a la venda aquest dijous al migdia, i d’aquí a uns dies s’aniran anunciant els artistes que actuaran al setembre. Aquesta edició de Pedralbes l’ha volgut dedicar Martín Perez a «un amic, Pau Donés».

Escenari sobre l’estany

Tots aquests concerts se celebraran en l’espai situat davant el Palau Reial, que presentarà novetats, ja que aquesta vegada consistirà en una gran platea entorn d’un escenari parcialment volat sobre l’estany. L’aforament serà de 800 persones, amb la possibilitat d’arribar al miler si la legislació ho permet (l’any passat va ser de 2.300 en els concerts amb seients i de 3.300 en els quals incloïa públic dret a la pista). Localitats amb butaques preassignades i distanciades. El públic haurà de portar mascareta, i els accessos per entrar i sortir estaran en punts separats.

Notícies relacionades

En paral·lel, l’altre escenari tradicional, el del ‘village’, oferirà la seva pròpia programació (espai batejat com a Seat Mó) amb altres actuacions que s’anunciaran d’aquí a uns dies. El festival acollirà així dos concerts diaris, de dimecres a diumenge, amb la peculiaritat, respecte a altres anys, que els del ‘village’ podran ser accessible d’una manera independent, adquirint una entrada específica que costarà cinc euros. El cartell d’aquest espai de menor aforament constarà de 48 artistes més, dels quals 43 són catalans. Els jardins acolliran l’oferta gastronòmica de vuit restaurants: Amélie, Flaix Flaix, Il Giardinetto, Mr. Kao, Cruixent, Pizza del Born, Muns, Sauleda i Krisalia.

Obrir, «una obligació»

Els preus de les entrades dels concerts de l’escenari principal se situaran majoritàriament «entre els 25 i els 45 euros» en els seients més cars, va indicar Martín Pérez, que va qualificar aquesta edició d’«econòmicament difícil», si bé considera que «el partit cal jugar-lo quan les coses són més fàcils i també quan ho són menys». El pressupost d’aquest any és de 1.416.000 euros, davant els 3.100.000 de l’any passat (que va incloure molts menys concerts, 26 en total, però amb moltes primeres figures internacionals). Per al director de Pedralbes, «obrir al públic aquest espai privilegiat era una obligació».