cantant solidària

Rosalía: «No entenc per què permetem que la societat sigui racista»

L'artista catalana denuncia la violència policial als EUA

zentauroepp53563921 28 05 2020 rosal a y travis scott  tkn   catalu a espa a eur200601124848

zentauroepp53563921 28 05 2020 rosal a y travis scott tkn catalu a espa a eur200601124848 / SONY MUSIC

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

La cantant Rosalía acostuma a expressar les seves emocions i opinions més enllà del seu àmbit professional. En aquesta ocasió, després que la violència policial provoqués la mort de l’afroamericà George Floyd fa una setmana a Minneapolis (EUA), la cantant ha utilitzat de nou les xarxes socials per fer una crida contra el racisme.

«Em fa mal el cor quan penso que actualment encara hi ha gent que perd la vida i és tractada injustament pel color de la seva pell. I vull utilitzar el meu compte per dir-ho», ha indicat a Instagram.

La cantant afegeix: «Mai entendré per què la nostra societat és racista i encara menys per què continuem permetent que ho sigui. Estimem-nos, respectem-nos, informem-nos, preguntem, aprenguem a fer-ho millor en el nostre dia a dia i no permetem ni callem injustícies. Black Lives Matter (La vida dels negres importa)», ha afirmat l’artista catalana.

Campanya de solidaritat

Aquest és el missatge que la cantant de Con Altura ha enviat amb una imatge i amb el text en anglès: «We cannot stay silent about things that actually matter» («No podem quedar-nos callats amb les coses que estan passant»), i així s’ha unit a altres personatges populars, com ara Naomi Campbell, Penélope Cruz, Michelle Pfeiffer i Natalie Portman.

Notícies relacionades

Les protestes pel succés han donat lloc a manifestacions en molts llocs dels Estats Units, fins i tot davant la Casa Blanca, on, segons el New York Times, el Servei Secret, encarregat de la seguretat del president dels EUA, Donald Trump, el va protegir, el divendres 29 de maig, al búnquer subterrani de l’edifici.

Nou tema

Fa uns dies, Rosalía, va treure una nova cançó, TKN, una col·laboració amb el raper nord-americà Travis Scott, amb la qual la cantant confirma que la pandèmia no ha parat el seu ritme de treball. Un senzill sobre el qual ha dit que no hi ha «millor» moment que aquest per traure el tema: «Després de tants mesos tancats trobant a faltar la llibertat, espero que us ompli d’energia, de força i us faci ballar».