CITA D'ESTIU

El Festival Grec creix i ja frega els 138.000 espectadors

El certamen, que ha sumat 20.000 assistents més que el 2018, ha mantingut una ocupació que s'acosta al 90% en la programació de Montjuïc

zentauroepp48810681 grec190626230345

zentauroepp48810681 grec190626230345

1
Es llegeix en minuts
Europa Press / Barcelona

El 43 Festival Grec de Barcelona ha sumat un total de 137.737 espectadors, 20.000 més que el 2018, i ha mantingut una ocupació que s’acosta al 90% en la programació de Grec Montjuïc. En una roda de premsa de balanç, el director del certamen, Francesc Casadesús, ha explicat que aquest any ha sigut "especialment exitosa" la programació al Teatre Lliure, amb 8.457 espectadors i una ocupació de més del 92%.

"M’emporto la sensació que les companyies locals han obtingut molt bons resultats, amb teatres plens i espectadors entusiasmats i contents. El nostre objectiu és fer créixer els artistes locals", ha destacat Casadesús. L’ampliació del nombre de funcions al Teatre Grec –17 aquest any– han comportat un augment de públic en aquest espai, que ha acollit 37.577 espectadors a l’amfiteatre.

Segons Casadesús, l’increment de públic també es deu a la incorporació de nous espais com el Palau de la Música, el Museu Marítim i l’Onyric-Teatre Condal, així com a l’augment de propostes dins de la programació.

Grec Paral·leles, amb 12.597 espectadors, també ha incrementat el públic, en un apartat que ha sumat proposues com les d’Art i Part de projectes comunitaris i White Bouncy Castle en el MNAC.

L’organització també ha percebut un acostament d’un públic nou al festival, que respon a la seva voluntat d’ampliar la base social amb la qual el festival ha treballat en els últims anys.

En aquesta línia, Casadesús ha destacat la seva aposta per potenciar les companyies locals, i ha subratllat el bon resultat de les propostes de creació fetes per companyies a les quals el festival ha recolzat.

També ha destacat la iniciativa del Grec Jove, que va atreure més de 1.000 persones en la seva jornada inaugural, així com la incorporació de museus i altres espais patrimonials com el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) o la Fundació Joan Miró.

Pròxima edició

Notícies relacionades

Casadeús ha avançat que en la pròxima edició es continuarà treballant en el Grec Jove i acostar-se a Llatinoamèrica: "Tenim al cap un festival de proximitat. Molt íntim, potser més reflexiu. Ens agradaria jugar amb sales petites", ha reflexionat.

També ha dit que els agradaria abordar el trap llatí' i les 'batalles de galls’ –populars joves llatinoamericans–, així com una col·laboració amb Torroella de Mongrí (Girona) o la commemoració de l’any Beethoven, entre d’altres.

Temes:

Grec