12 hores amb dinar, sopar i jazz al parc

El Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona arrenca amb més de 30.000 assistents al Jazz & Food del parc del Centre del Poblenou

jgblanco35745751 icult jazz   food al parc del centre del poblenou  concerts 161001155403

jgblanco35745751 icult jazz food al parc del centre del poblenou concerts 161001155403

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Per vuitè any consecutiu, el Voll-Damm Festival de Barcelona va obrir les portes presentant-se a l’aire lliure, amb 12 hores consecutives de música i gastronomia de carrer al parc del Centre del Poblenou. L’any passat la proposta Jazz & Food va atraure uns 24.000 participants, malgrat que la pluja no va deixar en òptimes condicions el parc dissenyat per Jean Nouvel. Ahir,  sense cap inclemència meteorològica, va destacar l’assistència de moltes famílies amb canalla en la sessió matutina, i es van arribar a superar els 30.000 participants ja abans de les 9 del vespre, segons els organitzadors.

La cita va comptar, com el seu propi nom indica, amb dos components amb atractiu propi. Pel que fa a la programació de jazz, sis concerts que es van succeir des de les 12 del migdia fins a la mitjanit, amb desfilades de la marching band Barcelona Street Parade entre actuació i actuació. El programa va incloure la Liceu Big Band, Pedro Javier González & Horacio Fumero, Tori Sparks & Calamento, Cyrille Aimée, Llibert Fortuny Gas Band i Ray Cuz & Septet Sazonando    

Encara que els impulsors juntament amb el festival són BCN Més, organitzadors entre altres activitats de trobades com l’street food en què les camionetes restaurant tenen presència habitual, les condicions de l’ajuntament no permeten l’entrada de vehicles rodats a l’interior del parc. Així que les 15 parades que van aportar el vessant gastronòmic de la trobada van ser casetes de restaurants o street trucks, però desmuntades per a aquesta edició.

Notícies relacionades

El 48è Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona, que se celebrarà fins al 21 de desembre, ha programat 136 concerts i activitats, amb Chucho Valdés & Joe Lovano Quintet, Michael Nyman Band, Kyle Eastwood, James Rhodes, Barbara Hendricks, Jack DeJohnette, James Vincent McMorrow i Avishai Cohen, i la recuperació del Festival Flamenc de Barcelona De Cajón.

Aquest any es posaran a la venda al voltant de 50.000 entrades a concerts i en el conjunt d’activitats s’hi espera sumar a la vora de 100.000 assistents.